F1 Nieuws

Honda reageert op negatieve uitspraken van Fernando Alonso: 'Zou fantastisch zijn'

Honda reageert op negatieve uitspraken van Fernando Alonso: 'Zou fantastisch zijn'
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

Honda reageert op negatieve uitspraken van Fernando Alonso: 'Zou fantastisch zijn'

Honda reageert op negatieve uitspraken van Fernando Alonso: 'Zou fantastisch zijn'
Aston Martin F1 Media

Honda-president Koji Watanabe heeft geen problemen met de eerdere uitspraken van Fernando Alonso in 2017. Toen stelde de Spanjaard namelijk dat het enige minpunt van McLaren de Honda-motor was. Watanabe heeft laten weten dat de lucht is geklaard tussen Alonso en Honda.

Honda zal ook na 2025 actief blijven in de Formule 1. In 2026 gaan Aston Martin en Honda namelijk met elkaar in zee. Vanaf dan zal het team uit Silverstone rijden met Honda-motoren. Momenteel levert Honda nog motoren aan Red Bull Racing en AlphaTauri, maar daar zal aan het einde van 2025 verandering in komen. Vanaf 2026 zal Red Bull Racing namelijk haar eigen motoren gaan bouwen op de campus in het Britse Milton Keynes.

Uitspraken Alonso

Dat Watanabe geen problemen heeft met Alonso is opmerkelijk. In het verleden liet de Spanjaard zich namelijk meermaals negatief uit over de Honda-motor. De tweevoudig wereldkampioen vergeleek de Honda-krachtbron zelfs met een motor uit de GP2-klasse, de huidige Formule 2. Volgens Watanabe zijn er sindsdien gesprekken gevoerd met Alonso. "Fernando levert een geweldige prestatie op en naast de baan. Ik heb recentelijk gesproken gevoerd met Fernando over de richting die we op willen met Honda", vertelde Watanabe tijdens de persconferentie waarin Honda de samenwerking met Aston Martin aankondigde.

Mocht Alonso zijn huidige vorm vasthouden, dan ziet Watanabe geen reden om de Spanjaard te vervangen. "Als Fernando in 2026 nog net zo fit en snel is als hij nu is, dan zie ik geen reden om hem te vervangen bij Aston Martin", aldus de Honda-topman.

Zesde leverancier

Met de aankondiging van de kersverse samenwerking tussen Aston Martin en Honda heeft de Formule 1 haar zesde motorleverancier voor 2026 binnen. Na 2025 zullen Renault, Ferrari, Mercedes, Red Bull Powertrains, Audi en Honda de Formule 1-teams namelijk gaan voorzien van motoren. Er kan daarmee gezegd worden dat de keuze die de Formule 1-organisatie heeft gemaakt (nieuwe, groenere motoren) haar vruchten heeft afgeworpen.

Samen met een 'nieuwe' motorleverancier in de vorm van Honda, is het goed mogelijk dat er in 2026 een nieuw Formule 1-team op de grid staat. Andretti Global wil namelijk samen met Cadillac toetreden tot de Formule 1. Een beslissing over de toetreding van het Amerikaanse team wordt verwacht in de komende weken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties