F1 Nieuws

Horner deelt tik uit aan concurrentie, maar is ook op zijn hoede

Horner deelt tik uit aan concurrentie, maar is ook op zijn hoede
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Horner deelt tik uit aan concurrentie, maar is ook op zijn hoede

Horner deelt tik uit aan concurrentie, maar is ook op zijn hoede
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner snapt niet hoe zijn team zo'n grote voorsprong kan hebben in het kampioenschap én op de baan. De RB19 is natuurlijk een goede auto, maar bij Red Bull heeft men niet het gevoel dat ze onwijs grote stappen hebben gezet in de winter.

Afgelopen seizoen wist Max Verstappen 15 dan de 22 races te winnen, waardoor je dat seizoen als dominant kan zien. Maar dan wordt er niet gekeken naar het ware beeld op het circuit. Ferrari had het eerste deel van 2022 de betere auto, maar wist dat vaak niet om te zetten in overwinningen door verkeerde beslissingen, fouten en pech.

Pas na de zomerstop, toen TD39 werd geïntroduceerd door de FIA, was niemand meer opgewassen tegen de Red Bull en Max Verstappen. Die lijn is afgelopen winter doorgetrokken door het team uit Milton Keynes en in 2023 is het gat naar de concurrenten groter dan ooit.

In Miami was Mercedes het team dat het dichtstbij de snelheid van de Red Bull's kwam in de race, maar ook George Russell en Lewis Hamilton kwamen alsnog meer dan zes tienden per ronde tekort. Christian Horner snapt niet hoe dit kan.

"Je kan nooit mensen afschrijven. Het is de beste start die wij ooit hebben gehad en we hebben een goede stap gemaakt van de RB18 naar de RB19. Een stap die je zou verwachten. Dus het voelt nu alsof anderen tijd verloren hebben. Ik weet zeker dat ze hard werken om dat recht te zetten en er binnenkort grote stappen gemaakt worden", begint Horner bij Speedcafe.

Concurrenten stellen teleur

Waar Horner dus verwacht dat Mercedes en Ferrari in de komende races met grote updates komen, moet hij wel vaststellen dat de concurrenten van Red Bull in het begin van dit seizoen teleur hebben gesteld. Zeker als je kijkt naar het einde van vorig seizoen, toen Mercedes in Brazilië op eigen kracht een race dominant wist te winnen.

"Het heeft ons verrast dat anderen misschien niet geleverd hebben ten opzichte van waar ze vorig jaar waren. Maar ik heb geen twijfels dat ze dit aan gaan pakken en dat we bij de volgende race al flinke updates gaan zien."

Op zijn hoede

Voor Horner is de titelrace dan ook nog zeker niet gelopen. De Brit is op zijn hoede voor een comeback van Mercedes en Ferrari in de komende races. Als hem gevraagd wordt wanneer hij achterover kan leunen dit seizoen, laat Horner duidelijk merken dat dat nog even niet aan de orde is.

"Totdat het wiskundig gezien klaar is... En dat is nog ver weg, heel ver weg! We hebben een geweldige auto, een geweldig team en twee geweldige coureurs, maar er is nog een lange weg te gaan", aldus de Red Bull-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties