F1 Nieuws

Red Bull Racing plaatst vraagtekens bij eigen snelheid: 'Waar zijn ze heen?'

Red Bull Racing plaatst vraagtekens bij eigen snelheid: 'Waar zijn ze heen?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull Racing plaatst vraagtekens bij eigen snelheid: 'Waar zijn ze heen?'

Red Bull Racing plaatst vraagtekens bij eigen snelheid: 'Waar zijn ze heen?'
Red Bull Content Pool

Hoe kan het zo zijn dat Red Bull Racing zó dominant is in 2023? Dat vraagt het team zichzelf ook af. Na de Grand Prix van Miami, welke Max Verstappen won vanaf de negende positie, laten Christian Horner en Verstappen weten dat zij niet snappen waar het gat met de concurrentie vandaan komt.

Het Oostenrijkse team kende vorig jaar al een dominant seizoen, maar eigenlijk begon dat pas na de zomerstop. Voor de zomer was de Ferrari F1-75 de snellere bolide, maar door fouten aan de Ferrari-pitmuur en Charles Leclerc kon Verstappen de meeste races winnen. Dit seizoen is het anders.

De eerste vijf races zijn allemaal gewonnen door Verstappen of teamgenoot Sergio Pérez en in geen enkele Grand Prix was de concurrentie ook maar een beetje in de buurt. Tegenover Sky Sports laat Christian Horner weten dat hij niet snapt hoe dit gat tot stand is gekomen, aangezien ze in de winter geen mega stappen hebben gezet.

"Vijf races, vijf overwinning plus de Sprint en vier één-twee uitslagen... We hebben nog nooit zo'n start gemaakt en wij vragen ons echt af waar de rest is. Wij hebben een normale stap gezet over de winter, zo geloven wij, en het is meer van: 'Waar zijn Ferrari en Mercedes heen?'", zo begint Horner.

"Ik weet zeker dat zij aan grote updates aan het werken zijn voor de races in Europa en met onze penalty (voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021, red.) die later in het seizoen duidelijk wordt met het ontwikkelen van onze auto, is het belangrijk dat we nu een zo groot mogelijk gat creëeren tussen ons en de concurrentie", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook Verstappen ziet groot gat

Niet alleen Christian Horner valt het op dat Red Bull Racing iedere race met twee vingers in de neus wint. Max Verstappen heeft ook door dat hij in een positie zit waarin hij zich geen zorgen hoeft te maken over de concurrentie. De Nederlander hoopt dan ook dat zijn team dit vol kan houden, zoals Mercedes deed tussen 2014 en 2020.

"We hebben een grote voorsprong, zeker in de race. Over één ronde zitten sommige auto's iets dichterbij op bepaalde circuits, zoals je kon zien in Bakoe (toen Leclerc pole pakte, red.). Maar in race pace is het gat op dit moment erg groot. Het is niet zo dat de anderen constant onderdelen brengen en wij stil staan, hé. Dus ik hoop dat we dit vol houden houden", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties