F1 Nieuws

Houdt ziekte Lando Norris tegen in gevecht met Max Verstappen?

Houdt ziekte Lando Norris tegen in gevecht met Max Verstappen?
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Houdt ziekte Lando Norris tegen in gevecht met Max Verstappen?

Houdt ziekte Lando Norris tegen in gevecht met Max Verstappen?
DPPI/BSR Agency

Lando Norris moest tijdens de Sprint in Oostenrijk toezien hoe Max Verstappen er met de eerste plaats vandoor ging, terwijl hij even aan de leiding van de race lag. Bij bocht 3 wist Norris voorbij te gaan aan zijn 'titelrivaal', maar een bocht later keek hij weer tegen de achtervleugel van Verstappen aan, die hem op agressieve wijze weer had ingehaald.

Maar dit keer ging niet alleen Verstappen eraan voorbij, ook teamgenoot Oscar Piastri wist Norris in te halen, waardoor de Brit zichzelf terugvond op de derde positie. Tot aan het einde van de race is de eenmalig Grand Prix-winnaar daar gebleven, waardoor hij zes punten wist te behalen in de Sprint. Dit terwijl Verstappen acht punten oppikte en dus weer twee punten uitloopt in het kampioenschap. Daar baalt Norris ontzettend van, zeker nadat hij vorige week ook al een overwinning weggooide in Barcelona. Hij noemt zichzelf dan ook een amateur in de persconferentie na de Sprint.

"Zoals ik aan het einde van de race zag, als je banden eenmaal te warm worden, dan is het moeilijk om nog iets te doen. Dus ik moest gelijk iets proberen. Ik moest in bocht 3 een manoeuvre proberen. Maar toen was ik behoorlijk dom in bocht 4 en verknalde daar alles, als een amateur... Dat was het, Oscar slaagde erin om er voorbij te komen", zo begint Norris.

"Er zijn waarschijnlijk een paar dingen die ik beter had moeten doen in mijn gevecht, maar dat begrijp ik zelf ook."

Norris is ziek

Maar tijdens de persconferentie wordt ook duidelijk dat Norris niet alleen onderuitgezakt zit door zijn teleurstellende Sprint, hij heeft overduidelijk ook last van zijn gezondheid. Meerdere malen moet de McLaren-coureur hoesten, waarna dat wordt opgemerkt door de aanwezige journalisten. Hij krijgt de vraag of hij dit weekend kansloos is wegens zijn gezondheid, maar dat kan de Brit nog niet zeggen.

"Ik kan niet zeggen hoeveel last ik ervan heb, het helpt in ieder geval niet", zegt Norris. "Maar ik zou niet zeggen dat het mijn prestaties op de baan verandert, dat zou wel erg makkelijk zijn. Stel me geen vragen meer en ik ben tevreden", glimlacht de McLaren-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties