F1 Nieuws

McLaren-baas waarschuwt Max Verstappen: 'Race gaat anders verlopen'

McLaren-baas waarschuwt Max Verstappen: 'Race gaat anders verlopen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

McLaren-baas waarschuwt Max Verstappen: 'Race gaat anders verlopen'

McLaren-baas waarschuwt Max Verstappen: 'Race gaat anders verlopen'
Red Bull Content Pool

Andrea Stella, teambaas van McLaren, verwacht dat de race in Oostenrijk anders gaat verlopen dan de Sprint op de Red Bull Ring. Op zaterdagmiddag wist Max Verstappen op een volledig oranje circuit de overwinning te pakken in de Sprint, waarmee hij zijn tiende zege in de verkorte races op zijn naam schreef. Geen enkele andere coureur komt daarmee in de buurt van Verstappen.

Alle andere rijders in het veld, die ooit een Sprint hebben gewonnen, deden dat niet vaker dan twee keer. Verstappen is het dus al tien keer gelukt en ook wist de Limburger al vijf keer een Grand Prix te winnen op de Red Bull Ring in Spielberg. Maar of dat aankomende zondag ook gaat lukken is nog maar de vraag.

Volgens McLaren-teambaas Andrea Stella zal het Britse team op zondag een andere strategie gebruiken als ze vandaag hebben gedaan, waarmee ze het Verstappen hopen lastiger te maken. De Italiaan, die sinds 2023 de leiding heeft over het team uit Woking, denkt dat het resultaat weleens heel anders kan worden voor de race. Hij waarschuwt Verstappen dan ook: McLaren heeft morgen meer opties om hem aan te vallen!

Maar eerst wil de McLaren-baas een compliment uitdelen aan Verstappen, die volgens hem een geweldige beginfase kende aan de Sprint: "Hij verdedigde zijn positie uitstekend. Want hier in Oostenrijk ben je zo overgeleverd aan de DRS. Het is dus niet makkelijk om te begrijpen waar je je auto positioneert en waar je de batterij gebruikt en dat deed hij heel goed."

Toch denkt Stella dat Verstappen te verslaan is: "Als dat de eerste stint van de race was geweest, hadden we zeker naar strategische opties gekeken. Er was niet veel te doen omdat het een sprintrace was, maar in een race zullen er meer opties zijn..."

Verstappen verwacht zwaardere race

Overigens denkt niet alleen Stella dat de race anders zal worden dan de Sprint. Ook Max Verstappen, die op zaterdag met meer dan vier seconden voorsprong over de streep kwam, verwacht dat de Grand Prix op zondag een stuk zwaarder zal worden. Vooral de banden zullen het te verduren krijgen op het circuit in de Oostenrijkse Alpen.

"Veel dingen om over na te denken om het morgen beter te doen, want het is een nog langere race en zwaarder voor de banden. Het is interessant om te zien hoe dat zich gaat ontwikkelen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties