F1 Nieuws

Lando Norris is vol zelfvertrouwen na GP Spanje en ziet zichzelf 2024-titel winnen

Lando Norris is vol zelfvertrouwen na GP Spanje en ziet zichzelf 2024-titel winnen
BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris is vol zelfvertrouwen na GP Spanje en ziet zichzelf 2024-titel winnen

Lando Norris is vol zelfvertrouwen na GP Spanje en ziet zichzelf 2024-titel winnen
BSR Agency

Lando Norris denkt dat hij alles in huis heeft om Max Verstappen dit seizoen te verslaan en het kampioenschap te winnen. Maar niet alleen dat. De Brit denkt ook dat McLaren als team goed genoeg is om Red Bull Racing voor te blijven en ook qua strategie en pitstops beter is dan de Oostenrijkers. Norris laat hiermee zien dat het aan zelfvertrouwen niet ontbreekt.

Na de Grand Prix van Spanje was Norris onwijs kwaad op zichzelf, nadat hij doorhad dat hij een enorme kans op een overwinning had laten liggen. Net als in Canada wist de Brit niet te profiteren van het feit dat hij een snellere auto dan Red Bull had, waarbij Verstappen er twee keer met de zege vandoor ging. Dat zorgt ervoor dat het gat in het kampioenschap inmiddels is opgelopen tot 69 punten, in het voordeel van Verstappen, maar Norris geeft zeker niet op. Hij weet dat hij alles in huis heeft om Max te verslaan.

Als hij door F1.com gevraagd wordt of hij zichzelf als titelkandidaat ziet, maakt Norris duidelijk dat dat inmiddels wel het geval is. De laatste twee races had hij namelijk kunnen - en misschien wel moeten - winnen, wat laat zien dat McLaren het gat naar Red Bull compleet gedicht heeft.

"Ik bedoel, ik denk het wel," antwoordde Norris op de 'titelkandidaat-vraag'. "We hadden hier wat punten terug moeten pakken op Max. De potentie was er om hem te verslaan in Canada. Dus ik ben twee races tweede geworden en hij heeft ze beiden gewonnen. Maar Max moet stoppen met winnen om dat [de titel, red.] te bereiken!"

Norris en McLaren 'kunnen het'

Maar ook al heeft Verstappen in de afgelopen twee races gewonnen, terwijl Norris eigenlijk op de bovenste trede van het podium had moeten staan, vindt de Brit nog altijd dat hij een serieuze kanshebber is voor de titel in 2024. Sterker nog, hij weet zeker dat hij en McLaren alles in huis hebben om dit jaar het wereldkampioenschap af te snoepen van Verstappen. Als hij nét wat beter gehandeld had in de laatste twee races, was het gat naar Verstappen een stuk kleiner geweest, geeft Norris toe.

"We kunnen het. Weet je, als ik gewoon wat betere beslissingen had genomen in Canada en als ik in Spanje een betere start had gehad, hadden we twee races kunnen winnen. Ik weet dat dat veel 'als, als, als' is, maar we hebben alles in huis [om kampioen te worden. red.]. Het gaat er gewoon om dat we het allemaal voor elkaar krijgen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties