F1 Nieuws

Internationale media halen uit naar 'wanhopige' Verstappen: 'Kon er niets van maken'

Internationale media halen uit naar 'wanhopige' Verstappen: 'Kon er niets van maken'
BSR Agency
F1 Nieuws

Internationale media halen uit naar 'wanhopige' Verstappen: 'Kon er niets van maken'

Internationale media halen uit naar 'wanhopige' Verstappen: 'Kon er niets van maken'
BSR Agency

Max Verstappen heeft de wind van voren gekregen van de internationale pers. Na afloop van de Grand Prix van Monaco kreeg de Nederlander de nodige kritieken van de buitenlandse kranten. Over de winnaar Charles Leclerc, waren alle media juist zeer te spreken.

In een bloedeloze race finishte Verstappen op dezelfde plek als dat hij startte. Voor de Nederlander zat er niet meer in dan P6. Na de race klaagde hij over dat de race 'ontzettend saai' was en de kranten zijn van mening dat Verstappen daar zelf een aandeel in heeft gehad. Door een fout te maken in de kwalificatie moest hij vanaf de zesde plek starten en ruïneerde hij zijn eigen race.

Daarentegen reed Charles Leclerc magistraal naar pole en wist op zondag eindelijk zichzelf te belonen op zijn thuiscircuit. De Monegask pakte voor het eerst in zijn carrière de winst in Monaco en staat daarmee op zes zeges in zijn carrière.

Buitenlandse kranten jubelen Leclerc, Verstappen mag rekenen op kritiek

Leclerc krijgt van L'Equippe maar liefst een 10. "Aan alles kwam een einde voor Leclerc in Monaco. De emoties liepen daarna hoog op. Op spectaculaire wijze was hij de hele middag meester in het managen van zijn tempo en strategie. En dat nadat hij twee staande starts in 45 minuten perfect had uitgevoerd", laat de Franse sportkrant weten.

Het Italiaanse La Gazetta Dello Sport deelt de mening van L'Equippe. "Hij nam een voorschot op de zege met een schitterende pole en stelde de overwinning uiteindelijk veilig met twee perfecte starts. Maar dan moet je 78 eindeloze ronden lang geconcentreerd blijven en de spanning en emoties, evenals Piastri, in bedwang houden. Het was zijn mooiste overwinning". De Ferrari-gezinde krant deelde ook een 10 uit aan Leclerc.

Datzelfde La Gazetta deelde slechts een 5,5 uit aan Verstappen. Volgens de Italianen was 'Il Fenomeno' niet in staat om potten te breken in Monaco. "Red Bull worstelt al drie races. Daarnaast kon Verstappen er niets van maken. Zijn fout in de kwalificatie had grote gevolgen en veroordeelde hem tot een frustrerende race", aldus het Italiaanse medium.

Ook Bild zag dat Verstappen geen beste race reed. Het Duitse medium pakte als volgt uit: "Leclerc wint! Verstappen wanhopig. Leclerc heeft zijn thuisvloek overwonnen en wint bij zijn derde poging eindelijk de GP van Monaco vanaf pole position! Ondertussen beet de wereldkampioen zijn tanden stuk op de Mercedes van George Russell en kon de Brit simpelweg niet inhalen op het smalle stratencircuit."

Leclerc is flink ingelopen op Verstappen in het rijderskampioenschap. De Ferrari-coureur staat nog maar 31 punten achter op de Limburger.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties