F1 Nieuws

Jack Plooij onthult reden voor deal Viaplay: 'Daardoor hebben ze deze deal gekregen'

Jack Plooij onthult reden voor deal Viaplay: 'Daardoor hebben ze deze deal gekregen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Jack Plooij onthult reden voor deal Viaplay: 'Daardoor hebben ze deze deal gekregen'

Jack Plooij onthult reden voor deal Viaplay: 'Daardoor hebben ze deze deal gekregen'
BSR Agency

Ziggo Sport-reporter Jack Plooij heeft tegenover Radio538 een bevestiging gegeven: Viaplay heeft inderdaad de strijd gewonnen om de Formule 1-rechten tussen 2025 en 2029. De komende vijf seizoenen zal de Formule 1 op de Scandinavische streamingdienst te zien zijn op de Nederlandse televisie, terwijl Ziggo ook een poging deed om de rechten af te pakken van Viaplay.

Jarenlang was Ziggo Sport de uitzender van de Formule 1-races in Nederland, maar in 2021 sloot Viaplay een deal met de FOM [Formula One management] voor drie seizoenen. Het bedrijf betaalde 30 miljoen euro per jaar om de F1 uit te zenden in Nederland, maar de laatste maanden zat Viaplay in financieel zwaar weer. De hoop bij velen in Nederland was dan ook dat Ziggo Sport de rechten weer terug zou krijgen, zodat ook Olav Mol en Jack Plooij weer terug zouden keren.

Het leek er lange tijd op dat dat ook ging gebeuren, maar uiteindelijk bracht De Telegraaf donderdag het nieuws dat Viaplay de strijd alsnog gewonnen had. Bij Radio538 laat Jack Plooij weten dat hij baalt van deze beslissing, maar dat hij het vooral heel vreemd vindt. Ziggo heeft namelijk het hoogste bod gedaan én is een dochteronderneming van Liberty Media, de eigenaren van de Formule 1...

"Ik ben heel erg verdrietig", begint Plooij op cynische toon. Als de Amsterdammer de vraagt krijgt wat er fout is gegaan bij Ziggo, geeft Plooij aan dat hij dacht dat alles wel goed zou komen, wegens het hoge bod dat Ziggo heeft gedaan op de Formule 1-rechten: "Ik heb geen idee. Ik heb mijn baas nog niet gesproken, ik weet de details nog niet. Het schijnt dat er volgende week officieel een persbericht komt. Maar Erik van Haren [journalist Telegraaf, red.] is altijd goed ingevoerd en die dacht ik meld het vast", zo begint Plooij.

De Ziggo-reporter bevestigt dat Viaplay inderdaad een deal van vijf jaar heeft gesloten, terwijl ze minder boden dan Ziggo: "Ja, en dat terwijl Ziggo één van de dochterondernemingen is van Liberty Media, die de eigenaar is van de Formule1. Snap jij het nou nog?"

Reden voor nieuwe deal Viaplay

Maar even later in het gesprek denkt Plooij de reden te weten voor de nieuwe deal van Viaplay. Volgens de tandarts heeft het Scandinavische bedrijf in meerdere landen de F1-rechten en omdat zij daar ook flink geld voor betalen, wil de FOM dat niet kwijtraken.

"Ik hoorde dat het bod [van Ziggo, red.] heel hoog en heel goed was en dat klopt dus ook nu. Wat moet je dan nog meer doen? Als je als hoogste geboden hebt, dan zou je toch denken: 'Ja, we gaan voor het meeste geld'. Maar het schijnt - wat ik ook weer heb gehoord uit het geruchtencircuit - dat het feit dat Viaplay met meerdere landen hele goede deals al heeft, dat ze daardoor deze deal gekregen hebben. Maar ik moet nog even afwachten wat er volgende week gezegd wordt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties