F1 Nieuws

Jack Plooij over lof voor De Vries: 'Engelsen doen dit om Max te narren'

Jack Plooij over lof voor De Vries: 'Engelsen doen dit om Max te narren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jack Plooij over lof voor De Vries: 'Engelsen doen dit om Max te narren'

Jack Plooij over lof voor De Vries: 'Engelsen doen dit om Max te narren'
Red Bull Content Pool

Na zijn formidabele F1-debuut in Monza afgelopen raceweekend heeft Nyck de Vries voor veel commotie in de F1-wereld gezorgd. Van over de hele wereld zijn er fans en journalisten die het optreden van De Vries loven, ook in Groot-Brittannië. Volgens F1-pitreporter Jack Plooij is daar echter niets van gemeend.

In Monza kreeg De Vries de kans om eindelijk zijn F1-kunsten te vertonen. Met maar één uur aan training wist De Vries naar Q2 te rijden, teamgenoot Nicholas Latifi te verslaan én twee WK-punten te scoren tijdens zijn eerste race in de Formule 1. Voor veel teams was dit genoeg reden om De Vries te contacteren over een toekomst in de Formule 1. Onder de teams zouden naar verluidt Williams, Alpha Tauri en Alpine zitten. Bij Alpha Tauri maakt De Vries volgens meerdere bronnen de meeste kans.

Opvallende ontwikkeling

Door zijn ijzersterke debuut heeft De Vries veel lof gekregen van over de hele wereld, maar volgens Plooij is niet alles daarvan gemeend. "Iedereen is nu ineens bij Nyck betrokken geweest. Bijvoorbeeld Jost Capito, wat heeft hij ooit voor Nyck gedaan? Die Engelsen doen dit volgens mij om Max een beetje te narren. Die vinden het lekker om nu iemand anders te kunnen ophemelen uit Nederland. Abu Dhabi zit ze daar in Engeland nog steeds niet lekker", zegt Plooij tijdens het Ziggo Sport Race Café.

Kans bij Alpha Tauri

Vanwege de trip van De Vries naar Graz lijkt een heuse F1-transfer er aan te komen. De Vries vervangt bij Alpha Tauri de naar Alpine vetrekkende Pierre Gasly en neemt bij het Italiaanse team plaats naast Yuki Tsunoda. Volgens Plooij een goede zet van zijn landgenoot De Vries. "Het is opvallend dat Nyck naar Graz gaat om te praten met Marko over zijn toekomst. Er is dus een kans om bij Alpha Tauri te gaan rijden komend jaar, is dat een goede kans of niet? Hij moet naar Alpha Tauri gaan, want Tsunoda rijdt hij het snot voor zijn ogen", besluit Plooij.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties