F1 Nieuws

Twijfels over 'sensationele' transfer Lewis Hamilton: 'Het zorgt voor onrust binnen Ferrari'

Twijfels over 'sensationele' transfer Lewis Hamilton: 'Het zorgt voor onrust binnen Ferrari'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Twijfels over 'sensationele' transfer Lewis Hamilton: 'Het zorgt voor onrust binnen Ferrari'

Twijfels over 'sensationele' transfer Lewis Hamilton: 'Het zorgt voor onrust binnen Ferrari'
Mercedes F1 Media

Niet iedereen is zo enthousiast over de aankomende transfer van Lewis Hamilton als de meeste Ferrari-fans. Ernest Knoors, voormalig engineer van het team uit Maranello, is van mening dat het onrust zal veroorzaken binnen de Italiaanse renstal. Er leek net gekozen te zijn voor een duidelijke nummer één coureur met Charles Leclerc, maar die route kan nu weer in de prullenbak.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Charles Leclerc een nieuw contract had getekend bij Ferrari. De Monegask ligt tot en met 2029 vast bij zijn geliefde team en hij zou aan het einde van die dienstperiode een salaris van 50 miljoen euro gaan ontvangen. Leclerc werd hiermee aangewezen als de duidelijke nummer één binnen het team, iets wat de afgelopen jaren telkens niet werd gedaan.

Maar nu Lewis Hamilton de overstap gaat maken van Mercedes naar Ferrari, zal die nummer één status van Leclerc weer verdwijnen. De zevenvoudig wereldkampioen zal namelijk niet naar Maranello komen om tweede viool te spelen naast de Monegask, waardoor Fred Vasseur aan man-management moet gaan doen. Volgens Knoors gaat dat nog een flinke kluif worden en de Viaplay-analist, die zelf zeven jaar lang bij Ferrari werkte, snapt deze keuze niet helemaal.

"Ik vind het moeilijk te rijmen met de recente, lange contractverlenging van Charles Leclerc. Het leek er juist op dat Ferrari zou gaan wedden op één paard; Leclerc dus. Nu maak je hem toch ook wat onzeker. Ze kennen zijn rijstijl en normaliter ontwikkel je dan ook de auto vóór hem. Iemand als Hamilton heeft natuurlijk zijn eigen eisen. Dat vind ik het zwakke van Ferrari de laatste jaren. Leclerc en Sainz zijn twee totaal verschillende coureurs. Leclerc houdt van een auto met een beetje overstuur, te vergelijken met Max Verstappen. Sainz is meer een man die baat heeft bij een auto met een stabiele achterkant. Als je als team dan naar een compromis gaat zoeken, kan de auto naar mijn mening nooit zó snel zijn. Ze hebben bij Ferrari duidelijk moeite om een duidelijke nummer 1-rijder aan te wijzen", aldus Knoors tegenover De Telegraaf.

Onrust

Zelf had Knoors wellicht gekozen voor een contractverlenging van Carlos Sainz, zodat hij samen met Charles Leclerc een vast duo zou gaan vormen, wat voor rust zou zorgen binnen de organisatie. De komst van Hamilton en dus het hebben van twee nummer ééns in het team, kan weleens voor onrust gaan zorgen bij Ferrari.

"Daarom zou het niet mijn eerste keuze zijn. Ik kan me voorstellen dat Hamilton ook wat eigen mensen wil meenemen en dat Ferrari daar misschien eveneens op inzet. Dan creëer je toch onrust binnen zo’n organisatie. En we moeten niet vergeten dat we in 2026 weer een enorme regelverandering krijgen. Voor de sport is dit fantastisch. Max Verstappen die het opneemt tegen Lewis Hamilton in een Ferrari; dat is een verhaal natuurlijk. De Formule 1 en de fans zullen het prachtig vinden. Maar ik weet niet of dit voor Ferrari als team zijnde de beste stap is."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties