F1 Nieuws

Jenson Button waarschuwt Charles Leclerc voor Lewis Hamilton: 'Als hij dat mee kan nemen naar Ferrari'

Jenson Button waarschuwt Charles Leclerc voor Lewis Hamilton: 'Als hij dat mee kan nemen naar Ferrari'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Jenson Button waarschuwt Charles Leclerc voor Lewis Hamilton: 'Als hij dat mee kan nemen naar Ferrari'

Jenson Button waarschuwt Charles Leclerc voor Lewis Hamilton: 'Als hij dat mee kan nemen naar Ferrari'
Mercedes F1 Media

Volgens Jenson Button is Lewis Hamilton altijd een coureur om rekening mee te houden als het gaat om overwinningen en kampioenschappen. De Brit, die in zijn carrière al zevenmaal de titel heeft opgeëist, zal vanaf 2025 uitkomen voor het Formule 1-team van Ferrari, na twaalf dienstjaren bij Mercedes.

Het was een grote shock voor de gehele F1-wereld, toen het nieuws naar buiten kwam dat Lewis Hamilton dit keer écht de overstap zou gaan maken naar Ferrari. Ieder jaar kwam het gerucht wel voorbij dat de recordkampioen oren had naar een transfer richting Maranello, maar het bleven altijd geruchten. Tot nu. Lewis Hamilton zal vanaf volgend seizoen het rood van Ferrari dragen.

Voor Jenson Button is dat iets om naar uit te kijken. De F1-wereldkampioen van 2009 is ook al enthousiast voor het aankomende seizoen, maar 2025 is vooral het jaar waar hij zin in heeft: "Dit maakt het zeker een interessant jaar voor ons met het oog op 2025. We hebben nog een jaar Formule 1 om naar uit te kijken, maar 2025 - dan wordt het pas echt spannend", liet Button weten aan Sky Sports.

"Voor Lewis is dit een moedige stap en ik heb veel respect voor hem, omdat hij niet zomaar naar een ander team gaat. Hij gaat naar Ferrari, hij gaat naar een team waar ze Italiaans spreken - een taal die hij niet kent en een taal die Charles [Leclerc] heel goed kent. Dat is belangrijk."

Button snapt keuze

Button is van mening dat Hamilton compleet in zijn recht staat om Mercedes te verlaten voor één van de grootste concurrenten. Racen voor Ferrari is iets waar iedere kleine jongen die van de Formule 1 houdt van droomt. De voormalig teamgenoot van Hamilton erkent dat hijzelf ook ooit dicht bij een overstap naar het Italiaanse team was.

"Ik heb de kans niet gekregen om voor Ferrari te racen, ik was er heel dichtbij - ik had het contract bijna in mijn hand - maar ik denk dat dit speciaal voor hem is. Ik hoop gewoon dat het goed gaat voor hem, want je carrière beëindigen als je zulke hoogtepunten hebt gehad... eindigen bij een team en je presteert daar niet... dat is lastig."

Waarschuwing voor Leclerc

Waar Button dus hoopt dat de periode bij Ferrari goed verloopt voor Hamilton, moet hij Charles Leclerc wel waarschuwen. Mocht het inderdaad goed gaan lopen bij de Brit, dan kan Leclerc zijn borst nat gaan maken.

"Maar ik kijk ernaar uit om Lewis te zien en ik denk dat hij op dit moment veel vertrouwen in zichzelf heeft. Ik denk dat hij op zijn best rijdt. Als hij dat mee kan nemen naar Ferrari... Ik kijk erg uit naar een geweldig gevecht tussen hem en Charles."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties