F1 Nieuws

'Christian Horner denkt dat hij ook zonder Max Verstappen, Adrian Newey en Helmut Marko kan winnen'

'Christian Horner denkt dat hij ook zonder Max Verstappen, Adrian Newey en Helmut Marko kan winnen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Christian Horner denkt dat hij ook zonder Max Verstappen, Adrian Newey en Helmut Marko kan winnen'

'Christian Horner denkt dat hij ook zonder Max Verstappen, Adrian Newey en Helmut Marko kan winnen'
Red Bull Content Pool

Christian Horner en de Thaise kant lijken de machtsstrijd binnen Red Bull te gaan winnen, maar tegen welke prijs? Mocht de teambaas en CEO van Red Bull Racing er inderdaad voor kunnen zorgen dat Helmut Marko het strijdtoneel verlaat, zal de Oostenrijker niet de enige persoon zijn die het team achter zich laat. Ook Max Verstappen zal dan volgen.

Dat heeft de drievoudig Formule 1-wereldkampioen duidelijk gemaakt na de kwalificatie in Saoedi-Arabië. Volgens Verstappen verdient Helmut Marko respect en loyaliteit. Zonder de topadviseur van Red Bull kan de stercoureur niet doorgaan bij het team uit Milton Keynes: "Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan", zo liet Verstappen weten aan De Telegraaf in Jeddah.

Maar het is nog maar de vraag of Christian Horner daar iets om geeft. Volgens het doorgaans zéér goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport is de Brit bereidt om grote risico's te nemen en belangrijke personen te laten gaan, zodat hij meer macht kan krijgen binnen het bedrijf. Daarin zou Horner zich gesteund voelen door de Thaise kant van Red Bull GmbH - die 51% van de aandelen bezitten.

Horner weigert details onderzoek openbaar te maken

Omdat het onderzoek naar Horner en zijn vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag veel gevoelige informatie bevat over zowel Horner als de medewerkster van Red Bull, weet alleen de Brit en de advocaat precies wat er in de vrijspraak staat. Brieven vanuit Honda [huidige motorpartner] en Ford [toekomstige motorpartner] die vragen om duidelijkheid en het onderzoek willen inzien, zijn afgewezen door Horner. De Brit is van plan om in de aanval te gaan en wil Helmut Marko als eerste uit het team werken.

Volgens Horner is Marko het lek vanuit Red Bull, waardoor er informatie over de zaak de media heeft bereikt. AMuS zegt dat dit onwaarschijnlijk is, omdat Helmut Marko zelf een advocaat is en weet dat dit soort acties grote consequenties kunnen hebben. Daarnaast heeft F1-Insider, de site die dit nieuws als eerste bracht, onthuld dat Helmut Marko niet de bron was.

Horner denkt het alleen aan te kunnen

Met de hulp van Chalerm Yoovidhya, die 51% van de aandelen in Red Bull in handen heeft, kan Horner zijn tegenstanders 'uit de weg ruimen'. Naast Helmut Marko moet ook Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff op zijn tellen passen, aangezien Horner het op hem gemunt heeft. De Duitser, die eerder de leiding had over voetbalclub Red Bull Leipzig, zou volgens Horner teveel macht willen binnen de motorsport activiteiten van Red Bull.

Ook raakt Horner de steun binnen het team kwijt, merkt een medewerker van Red Bull Racing op. Diegene zegt tegen AMuS: "Hij [Horner] gelooft serieus dat hij kan winnen zonder Verstappen, Newey en Ford, omdat hij gelooft dat hij de architect van het succes is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties