F1 Nieuws

Oud-coureur noemt mogelijke Mercedes-opvolger Hamilton: 'Hij zou een van de betere opties zijn'

Oud-coureur noemt mogelijke Mercedes-opvolger Hamilton: 'Hij zou een van de betere opties zijn'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Oud-coureur noemt mogelijke Mercedes-opvolger Hamilton: 'Hij zou een van de betere opties zijn'

Oud-coureur noemt mogelijke Mercedes-opvolger Hamilton: 'Hij zou een van de betere opties zijn'
Mercedes F1 Media

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher denkt te weten wie Mercedes in de arm zou moeten nemen om Lewis Hamilton vanaf 2025 te vervangen: zijn eigen neefje Mick Schumacher. Volgens Schumacher zou hij de juiste kandidaat zijn voor Mercedes.

Een aantal dagen geleden zou niemand het voor mogelijk hebben gehouden: Hamilton die vanaf 2025 in het Ferrari-rood zal rijden naast Charles Leclerc. Toch werd het donderdagavond werkelijkheid, want toen brachten Mercedes en Ferrari beide een statement naar buiten waarin zij lieten weten dat Hamilton was vertrokken en een meerjarige deal had getekend bij Ferrari.

Uit geruchten is op te maken dat Hamilton om en nabij de 100 miljoen dollar per jaar gaat verdienen bij Ferrari. Ook wil de Italiaanse formatie hem ambassadeur van het merk Ferrari maken na zijn tijd als Formule 1-coureur. Daarnaast zou Hamilton een zogenaamde 2+1-deal hebben getekend, waarbij hij sowieso voor twee seizoenen vastligt bij Ferrari, maar hij er een derde seizoen aan vast kan plakken.

Hamiltons opvolger

Het vertrek van Hamilton bij Mercedes heeft ervoor gezorgd dat er vanaf 2025 een van de meest felbegeerde Formule 1-zitjes is vrijgekomen. De namen van Carlos Sainz, Frederik Vesti, Kimi Antonelli en Alexander Albon werden al genoemd, maar volgens Schumacher moet Mercedes zijn geld op een andere naam zetten: Mick Schumacher. De jonge Duitser is momenteel al in dienst bij Mercedes als reservecoureur.

"Er zijn niet zo gek veel mogelijkheden en het is de vraag wat Toto wil doen. George Russell is in staat om in de voetsporen van Lewis Hamilton te treden en het team te gaan leiden. Nu is het de vraag: ga je voor ervaring of haal je nieuwe, jonge mensen binnen? Mick zou zeker weten een van de beste opties zijn als je voor jonge coureurs gaat, maar ook Carlos is een optie", begint de oud-coureur bij Sky Sports.

Positieve dingen gehoord

Volgens Schumacher gaat Sainz echter een andere kant op. "Ik denk dat Carlos bij Audi terecht zal komen." Daarom is het zaak dat Mercedes naar Schumacher kijkt. "Ik denk dat hij een goede kans maakt en die ook verdient. Naast Russell is hij een man om op te bouwen. Daar ben ik zeker van, maar ook Wolff moet die mening hebben. Ik heb tot nu toe enkel positieve dingen van hem gehoord over Mick."

PR-technisch zou een overstap van Schumacher naar Mercedes geweldig zijn. Micks vader, Michael, reed immers ook bij Mercedes en beëindigde daar ook zijn Formule 1-loopbaan in 2012. Daarnaast is een Duitse coureur in een Duits team altijd goed voor de aandeelhouders en mogelijke nieuwe sponsoren. Teambaas Wolff liet eerder optekenen voor een "onverwachte optie" te gaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties