F1 Nieuws

Koning Willem-Alexander vol ongeloof na zege Max Verstappen in Zandvoort

Koning Willem-Alexander vol ongeloof na zege Max Verstappen in Zandvoort
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Koning Willem-Alexander vol ongeloof na zege Max Verstappen in Zandvoort

Koning Willem-Alexander vol ongeloof na zege Max Verstappen in Zandvoort
Red Bull Content Pool

Koning Willem-Alexander heeft immens genoten van de Dutch Grand Prix. Zeker gezien het feit dat thuisheld Max Verstappen er voor de derde keer op rij met e zege vandoor ging, zorgde voor veel blijdschap bij de koning. Verder sprak hij zijn lof uit voor alle fans die met de fiets of met het openbaar vervoer naar de race zijn gekomen.

Verstappen wist de concurrentie net zoals tijdens vele andere races in 2023 te declasseren. Of het nou op een droge, natte of opdrogende baan was, Verstappen was de snelste van iedereen. Met zijn overwinning boekte de Nederlander zijn elfde overwinning van het seizoen en negende overwinning op rij. Met dat laatste heeft Verstappen een record geëvenaard. Nog nooit wist een coureur namelijk in de buurt te komen van het record voor de meeste achtereenvolgende overwinningen van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Ambassadeur voor Nederland

Wanneer de koning wordt gevraagd naar de overwinning van Verstappen door De Telegraaf, antwoordt hij vol lof. "Wat een ambassadeur is Max voor ons land. Het is geweldig wat iedereen die hier aan mee heeft gewerkt, heeft opgezet. Zo'n geweldig festijn met naast al het racen ook nog plek voor muziek en genoeg ander spektakel. En dan komt ook nog eens iedereen op de fiets of met het openbaar vervoer. Nederland is hiermee een voorbeeld voor de rest van de wereld."

Fout gemaakt

De overwinning van Verstappen zag er voor er buitenwereld gecontroleerd uit, maar volgens de Nederlander zelf werd er een fout gemaakt op de Red Bull-pitmuur. "Dat we later dan Sergio naar binnen gingen voor nieuwe banden, was achteraf misschien de verkeerde keuze. Het heeft onze race echter wel een stuk leuker gemaakt. Ik moest wat auto's passeren en zat al snel in de versnellingsbak van de leider in de wedstrijd. Dat was een belangrijk moment voor mijn race." Zelf noemde Verstappen zijn race in Zandvoort "een van de moeilijkste van het jaar".

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties