F1 Nieuws

Lance Stroll weet hoe hij Max Verstappen kan verslaan: 'Zo simpel is het'

Lance Stroll weet hoe hij Max Verstappen kan verslaan: 'Zo simpel is het'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lance Stroll weet hoe hij Max Verstappen kan verslaan: 'Zo simpel is het'

Lance Stroll weet hoe hij Max Verstappen kan verslaan: 'Zo simpel is het'
BSR Agency

In 2024 verwachten Max Verstappen en Red Bull Racing meer concurrentie te krijgen voor de titel dan hij in 2023 gehad heeft. De Nederlander wist 19 van de 22 races te winnen, waarmee hij de meest succesvolle coureur in één seizoen is geworden in de geschiedenis van de Formule 1. Nog zo'n seizoen herhalen zal erg lastig worden, denkt Verstappen, omdat de andere teams natuurlijk niet zitten te slapen.

De drievoudig wereldkampioen heeft al uitgesproken dat hij verwacht dat McLaren, Ferrari en Mercedes een flinke stap zullen maken, aankomende winter. Misschien maken ze wel net zo'n grote stap als Aston Martin afgelopen jaar maakte. Uit het niets wist het team uit Silverstone ineens mee te strijden om podiumplekken, waarbij alleen Fernando Alonso het lukte om ook daadwerkelijk in de top drie van een race te eindigen.

Teamgenoot Lance Stroll had iets meer moeite met de AMR23 en wist aan het einde van het seizoen niet verder te komen dan een tiende plaats in het kampioenschap. Maar ook met de Canadees zal Max Verstappen rekening moeten houden in 2024. De zoon van Aston Martin-teameigenaar Lawrence Stroll laat namelijk weten dat hij precies weet wat hij nodig heeft om Verstappen te verslaan voor de titel, aankomend seizoen.

"We moeten gewoon een snellere auto hebben dan zij, heel simpel", zegt Stroll nadat de AMR24 geïntroduceerd is door zijn team. "In alle eerlijkheid: zij [Red Bull Racing] hebben de sport de laatste jaren gedomineerd, sinds de nieuwe reglementen en Max rijdt natuurlijk ook uitstekend. Hij is een topvorm. Het zal dus zeker een uitdaging worden", begint de Canadees.

Red Bull (nog) niet het doel

Hoewel Stroll dus weet wat hij nodig heeft om Max Verstappen te verslaan, geeft hij aan dat hij nog niet verwacht dat dat in 2024 gaat gebeuren. Hij wil uiteindelijk dat zijn team op het niveau van Red Bull Racing komt, maar het is wel erg veel gevraagd om dat voor aankomend seizoen te verwachten.

"Ik denk niet dat het ons doel is om Red Bull te verslaan. Ik bedoel, we willen er uiteindelijk wel komen. Maar ons doel is om gewoon het sterkste team te zijn dat we kunnen zijn. En we hebben veel ideeën, veel dingen in de pijplijn om een veel sterker team te worden. En daar richten we ons op. En vorig jaar, toen we probeerden zo sterk mogelijk te zijn, hadden we vaak een geweldige auto en konden we vechten voor goede posities en een paar hele goede resultaten neerzetten. Dus dat is onze focus", aldus Stroll Jr.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties