F1 Nieuws

Schumacher noemt betere teamgenoot voor Max Verstappen: 'Dat heeft hij aangetoond'

Schumacher noemt betere teamgenoot voor Max Verstappen: 'Dat heeft hij aangetoond'
BEAUTIFUL SPORTS/BSR Agency
F1 Nieuws

Schumacher noemt betere teamgenoot voor Max Verstappen: 'Dat heeft hij aangetoond'

Schumacher noemt betere teamgenoot voor Max Verstappen: 'Dat heeft hij aangetoond'
BEAUTIFUL SPORTS/BSR Agency

Volgens Ralf Schumacher zijn de dagen van Sergio Pérez als teamgenoot van Max Verstappen geteld. De Mexicaan heeft genoeg kansen gehad om te bewijzen dat hij wél goed genoeg is voor het zitje bij Red Bull Racing, maar moet er telkens geconstateerd worden dat hij toch echt tekort komt. Schumacher kan er dan met zijn hoofd ook niet bij dat het Oostenrijkse team hem een tweejarig contract heeft aangeboden.

Vlak voor de start van het Grand Prix-weekend in Canada maakte Red Bull bekend dat Sergio Pérez voor de komende twee seizoenen naast Max Verstappen zal komen te rijden. Maar niet iedereen heeft daar begrip voor. Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher is tegenwoordig analist bij het Duitse Sky Sports en daar zag hij Pérez - net als in de drie races daarvoor - weer schutteren in Spanje. Waar Max Verstappen er met de overwinning vandoor ging, moest Pérez genoegen nemen met de achtste plaats.

Het laat volgens Schumacher zien dat Pérez gewoon niet goed genoeg is voor Red Bull en de Duitser moet dan ook toegeven dat hij niet snapt waarom Checo een contractverlenging gekregen heeft. Zeker nu er een aantal talentvolle coureurs beschikbaar zijn op de markt. Dat laat de zesvoudig Grand Prix-winnaar weten bij Formel1.de.

"Ik snap niet waarom het team zijn contract heeft verlengd. Voor mijn gevoel zijn er genoeg andere mogelijkheden. Red Bull heeft bijvoorbeeld zelf al heel veel junioren in huis", begint Schumacher. De Duitser is van mening dat Pérez alleen een contractverlenging heeft gekregen vanwege Max Verstappen. De drievoudig wereldkampioen kan in zijn eentje beide kampioenschappen winnen, waardoor Pérez iets minder streng beoordeeld wordt door het team.

"Max rijdt die auto naar een positie die eigenlijk onmogelijk zou moeten zijn. Daarom zien we nu dus ook hoe moeilijk Pérez het heeft. Als de auto veel sneller was geweest dan de rest, zou het geen probleem zijn. Maar dat is niet meer het geval."

Betere teamgenoot voor Verstappen

Volgens Schumacher zijn er dus veel betere coureurs dan Sergio Pérez op de huidige rijdersmarkt. Eén van die coureurs is Carlos Sainz, wiens contract na dit seizoen niet verlengd is bij Ferrari. Er gaan al geruchten in Spanje dat Sergio Pérez mogelijk ontslagen gaat worden door Red Bull en Sainz dan naar het Oostenrijkse team zou kunnen vertrekken, en Schumacher zou dat een slimme zet vinden. Waarom ze Sainz niet hebben overwogen in hun contractgesprekken is voor hem een raadsel.

"Het is niet zo eenvoudig om iemand te vinden die constant is, iets kan en ook nog eens naast Verstappen wil rijden", gaat Ralf verder. Sainz is volgens hem daarin de perfecte kandidaat: "Hij heeft naast Leclerc laten zien hoe stabiel hij kan zijn. Hij heeft laten zien dat hij punten kan pakken en dat hij snel is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties