F1 Nieuws

Lando Norris niet verrast door 'wanhopig' gedrag Max Verstappen: 'Max is altijd zo geweest'

Lando Norris niet verrast door 'wanhopig' gedrag Max Verstappen: 'Max is altijd zo geweest'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris niet verrast door 'wanhopig' gedrag Max Verstappen: 'Max is altijd zo geweest'

Lando Norris niet verrast door 'wanhopig' gedrag Max Verstappen: 'Max is altijd zo geweest'
Red Bull Content Pool

Lando Norris en Max Verstappen zijn jarenlang goede vrienden geweest, maar het is nog maar de vraag of die vriendschap zo hecht blijft nu eerstgenoemde eindelijk een auto heeft waarmee hij kan strijden om overwinningen en misschien wel het kampioenschap. In Oostenrijk ging het helemaal mis tussen beiden, toen Norris een inhaalactie probeerde te maken in bocht 3.

Toen de Brit zijn McLaren naast de RB20 van Verstappen plaatste, raakten de coureurs elkaar, waardoor Verstappen uiteindelijk terugviel naar de vijfde positie en Norris een DNF achter zijn naam kreeg. Maar voor dat incident waren er al meerdere momenten waarop de heren elkaar konden raken. In de ogen van Norris was dat telkens de fout van Verstappen, die onder het remmen zijn auto bewoog. Tegenover Autosport.com laat de McLaren-coureur weten dat hij goed weet wat de regels zijn - iets waar Max wellicht minder verstand van heeft.

"Er zijn regels voor wat je niet mag doen en wat je wel mag doen. Hij deed dingen die je niet mag doen, maar hij werd niet bestraft. Ik verwacht een zware strijd tegen Max. Ik weet wat ik kan verwachten. Ik verwacht agressie en het opzoeken van grenzen en dat soort dingen", begint Norris. "Hij kon meerdere keren een ongeluk veroorzaken, omdat hij op bepaalde momenten roekeloos was. Hij leek wel wanhopig."

Volgens Norris is het voor Max nergens voor nodig om wanhopig te zijn, aangezien hij toch al genoeg overwinningen heeft in de koningsklasse van de autosport: "Dat hoeft hij helemaal niet. Hij heeft genoeg overwinningen."

Norris 'niet verrast'

Overigens had Norris een incident met Verstappen al veel langer aan zien komen. Het verbaasde hem dat het nog zo lang heeft geduurd voor hij een touché met de Nederlander mee heeft gemaakt. Volgens de Brit hoeft hij zich ook totaal niet aan te passen, omdat hij zich aan alle regels heeft gehouden en netjes op heeft getreden. Het is Verstappen die zich moet veranderen, al vraagt Norris zich af of hij dat gaat doen.

"Ik denk niet dat ik iets moet veranderen aan wat ik doe. Hij duwde mij helemaal naar de zijkant van de baan, dus ik weet niet wat ik anders nog zou moeten doen. Maar ik ben in zekere zin ook niet verrast [door de actie van Max, red.]. Ik had gewoon gehoopt dat ik een eerlijk en respectvol gevecht had gekregen."

Dat Norris dat niet heeft gekregen, is ook niet iets wat hem verrast: "Max is altijd zo geweest. Ik heb veel respect voor hem, vooral hoe snel hij is. Maar er zijn genoeg momenten waarvan ik vind dat hij te ver gaat."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties