F1 Nieuws

Lando Norris onthult woedemoment in China: 'Ik zat te vloeken op de radio'

Lando Norris onthult woedemoment in China: 'Ik zat te vloeken op de radio'
Nordphoto/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris onthult woedemoment in China: 'Ik zat te vloeken op de radio'

Lando Norris onthult woedemoment in China: 'Ik zat te vloeken op de radio'
Nordphoto/BSR Agency

Tegen alle verwachtingen in pakte Lando Norris een hele knappe tweede plaats tijdens de Grand Prix van China. In een race vol safety cars en incidenten wist de Engelsman knap voor Sergio Pérez te eindigen en daarmee zijn tweede podium van het seizoen te veroveren.

Het was alles behalve makkelijk, geeft ook Norris toe in de persconferentie na de race. De Mclaren-coureur geeft aan dat de safety car op een lastig moment kwam, maar hem uiteindelijk toch geholpen heeft:"Ik zat te vloeken over de radio, toen de Virtual Safety Car in werking trad, terwijl ik toen nét door de laatste bocht kwam,. Het zou moeilijk te verkroppen zijn geweest als de VSC ophield, net toen ik weer op het punt stond de pitstraat te bereiken. Uiteindelijk moet ik toegeven dat de neutralisatie me niet alleen niet benadeelde, maar me ook hielp", begint Norris.

Waarom de safety car positief voor hem was? Sergio Pérez moest wel een pitstop maken, omdat de twee coureurs achter hem hagelverse banden hadden gehaald onder de VSC en hij anders na de safety car-periode nog een keer naar binnen zou moeten. "Omdat Red Bull ook Sergio Pérez naar de pits moest roepen en hij ook weer achter de Ferrari van Leclerc op de baan kwam, denk ik dat die dynamiek me 'gered' heeft", aldus de 24-jarige Mclaren-coureur.

Positief weekend voor Norris

De tweede plaats was niet het enige hoogtepunt in China voor Norris. In een regenachtige sprintkwalificatie wist hij zelfs poleposition te pakken. De sprintrace zelf liep echter minder goed af. Na een duel met Mercedes-coureur Lewis Hamilton, vloog hij naast de baan en verloor een hoop plekken. De sprintrace finishte hij als zesde.

In eerste instantie had Norris niet durven dromen van een tweede plek in China. De Brit gaf zelfs nog aan dat hij gewed zou hebben over zijn achterstand op de Red Bulls en de Ferrari's. Dit was dus een grote meevaller voor de goedlachse Norris. Hij pakte zijn tweede podium van dit seizoen, nadat hij in Australië al de derde plek had bemachtigd. Momenteel staat hij vijfde in het rijdersklassement met een voorsprong van 20 punten op teamgenoot Oscar Piastri.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties