F1 Nieuws

Lando Norris zorgt voor scheve gezichten met opmerking na GP Miami

Lando Norris zorgt voor scheve gezichten met opmerking na GP Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris zorgt voor scheve gezichten met opmerking na GP Miami

Lando Norris zorgt voor scheve gezichten met opmerking na GP Miami
Red Bull Content Pool

McLaren-coureur Lando Norris heeft de Grand Prix van Miami op zijn naam geschreven. Na afloop van de race was de Brit in extase, aangezien hij zijn allereerste Formule 1-race had gewonnen. Voor de Brit kon zijn dag niet op, maar online waren mensen niet allemaal te spreken over Norris.

Norris reed een sterke race. Door eerst een virtuele safety car en vervolgens een volledige safety car had hij vervolgens geluk met zijn baanpositie. Hij werd namelijk niet opgepikt door de safety car en kwam daardoor na zijn pitstop voor de Red Bull-bolide van Max Verstappen terecht.

Hoe dan ook leek Norris de snelheid te hebben ten opzichte van Verstappen, want na de safety car-herstart kon de Nederlander zijn goede vriend niet bijbenen. Uiteindelijk reed Norris met een voorsprong van bijna acht seconden op Verstappen naar de zwart-wit geblokte vlag.

Trump in Miami bij McLaren

Voorafgaand aan de race had het team van Norris bezoek van een bijzondere gast. De 45e president van de Verenigde Staten, Donald Trump, bracht namelijk een bezoekje aan de garage van het team uit Woking. Ook al schuilt er wellicht geen F1-fan in Trump, het resultaat van de race in de oud-president niet ontgaan.

Op zijn Truth Social schrijft hij namelijk: "Het was een grote eer om mijn vrienden van McLaren de grote Formule 1-race in Miami te zien winnen. Het was de auto waar ik bij stond voorafgaand aan de race en de auto die ik heb gesteund. Dat is ook wat we nodig hebben voor ons land - WINNEN!", aldus Trump.

Reactie Norris zorgt voor scheve gezichten

Ook Norris reageerde na afloop van de race op de aanwezigheid van Trump in Miami. "Het was een eer. Dat zo iemand de tijd neemt om respect te tonen voor wat je hebt gedaan. Hij zei dat hij mijn geluksbrenger was. Ik weet niet of hij nu naar meer races komt. Het was een gaaf moment."

Online hebben de woorden van Norris voor een hoop rumoer gezorgd. "Een PR-ramp", zegt de een. "Een echte disasterclass van McLaren", gaat de ander verder. "Serieus? Heeft McLaren geen marketingadviseurs? Of is het team een verborgen MAGA-operatie. Ik was eerder voor Lando, nu niet meer zo zeker...", vervolgt een ander.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties