F1 Nieuws

'Mercedes heeft ideale opvolger Lewis Hamilton op het oog'

'Mercedes heeft ideale opvolger Lewis Hamilton op het oog'
BSR Agency
F1 Nieuws

'Mercedes heeft ideale opvolger Lewis Hamilton op het oog'

'Mercedes heeft ideale opvolger Lewis Hamilton op het oog'
BSR Agency

Carlos Sainz zou zomaar eens de overstap kunnen gaan maken naar Mercedes. Afgelopen week kreeg de Spanjaard te horen dat hij zijn stoeltje kwijt zou raken bij Ferrari aan het einde van dit seizoen, omdat hij plaats moet gaan maken voor Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen komt vanaf volgend seizoen naar Maranello om Charles Leclerc bij te staan.

De Formule 1-paddock was in shock toen op donderdag het nieuws naar buiten kwam dat Hamilton Mercedes zal gaan verlaten en de overstap maakt naar Ferrari. Bij het Italiaanse team hoopt Hamilton meer kans te maken om Max Verstappen aan te vallen en daarmee zijn achtste titel in de wacht te slepen. Alle berichten gaan constant om Leclerc en Hamilton en de aankomende samenwerking, maar er wordt telkens één coureur vergeten: Carlos Sainz.

Sainz zal zijn zitje kwijtraken bij Ferrari, terwijl hij in 2023 de enige non Red Bull-coureur was die een race wist te winnen. Volgens Lawrence Barretto, hoofdredacteur van de officiële Formule 1-website, zal Sainz geen moeite hebben om een nieuw zitje te vinden. Barretto meent zelfs dat Sainz goede kans maakt om het stoeltje van Lewis Hamilton over te nemen bij Mercedes, na 2024.

"Carlos Sainz is de bijkomende schade van het grootste F1-nieuwsfeit van de 21e eeuw. De Spanjaard was misschien wel de sterkste Ferrari-coureur tijdens zijn tot nu toe driejarige samenwerking met Charles Leclerc. Maar hij kan zich in ieder geval troosten met het feit dat van alle coureurs die hem de loef afsteken, het de meest gedecoreerde coureur is die de sport ooit heeft gezien", zo begint Barretto.

Rechtstreekse ruil

De hoofdredacteur van F1.com is dan ook van mening dat een rechtstreekse ruil tussen Hamilton en Sainz voor alle partijen goed uit zou kunnen pakken. Daarnaast zou Sainz in het verleden al meerdere gesprekken gevoerd hebben met Toto Wolff, over een eventueel zitje bij Mercedes.

"De Spanjaard is de enige niet-Red Bull-coureur die een Grand Prix wist te winnen in 2023. Bronnen zeggen dat Sainz een goede relatie heeft met Mercedes-baas Toto Wolff en dat er de afgelopen jaren meerdere gesprekken zijn geweest tussen zijn managementteam en de Zilveren Pijlen. Het equivalent van een rechtstreekse ruil zou voor beide partijen logisch zijn. Mercedes krijgt een super consistente coureur die goed scoort en wiens feedback door elk team waar hij ooit voor heeft gereden in de F1 hoog wordt gewaardeerd - een belangrijk instrument voor een team dat de afgelopen jaren heeft geworsteld met prestaties."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties