F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft opvallende verklaring voor terugval Red Bull Racing

Lewis Hamilton heeft opvallende verklaring voor terugval Red Bull Racing
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft opvallende verklaring voor terugval Red Bull Racing

Lewis Hamilton heeft opvallende verklaring voor terugval Red Bull Racing
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing was in Singapore niet op het niveau dat we gewend zijn van het Oostenrijkse team. Waar ze de eerste veertien races van 2023 allemaal wisten te winnen, ging het in Singapore een stuk minder makkelijk. Max Verstappen eindigde op de vijfde plaats, met Sergio Pérez drie plekken achter zich.

Maar vooral in de kwalificatie viel de performance van de RB19 vies tegen. Daar wisten beide Red Bull-coureurs niet uit Q2 te komen en werd Verstappen zelfs verslagen door Liam Lawson in de AlphaTauri.

Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes de derde plek binnenhaalde in Singapore, had zijn eigen ideeën over de terugval van Red Bull Racing. Volgens Christian Horner en Max Verstappen had het te maken met het feit dat de baan niet bij de RB19 past, maar Hamilton denkt dat het iets anders is.

"Ik heb dit weekend niet veel op anderen gelet, dus ik weet niet precies waarom ze niet zo snel waren. Maar ik vind het geweldig om te zien dat anderen dat wel waren", begint Hamilton. Maar terwijl hij dat zegt, schiet hem iets te binnen.

"Als je erover nadenkt, denk ik dat ze gestopt zijn met het ontwikkelen [van de RB19]. Ze kunnen minder tijd doorbrengen in de windtunnel, dus ze gebruiken dit jaar de tijd die ze nog hebben voor de auto van 2024. Ze hebben zo'n grote voorsprong dat ze hun auto van dit jaar niet meer hoeven te ontwikkelen, terwijl de rest nog allemaal hard aan het werk is om de huidige auto te ontwikkelen."

Toto Wolff geeft zijn mening

Niet alleen Lewis Hamilton heeft zich uitgelaten over de terugval van Red Bull Racing in Singapore. Ook Mercedes-baas Toto Wolff werd gevraagd naar de eerste verliespartij van het Oostenrijkse team en de mogelijke link met de technical directive in Singapore.

"Het is zo moeilijk om daar iets over te zeggen, want we hebben maar twee dagen aan data hier in Singapore. Daarna gaan we naar een ander circuit waar de TD's [technical directives] ook een rol spelen. Laten we dus afwachten. We hebben die slechte weekenden ook met Mercedes gehad in het verleden, dus ik concentreer me liever op wat we als Mercedes kunnen bereiken, dan dat ik nadenk over de vraag of de TD's effect hebben gehad op Red Bull"

Toto Wolff over Red Bull Racing

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties