F1 Nieuws

'Max Verstappen heeft vierde plek verloren door Liam Lawson'

'Max Verstappen heeft vierde plek verloren door Liam Lawson'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen heeft vierde plek verloren door Liam Lawson'

'Max Verstappen heeft vierde plek verloren door Liam Lawson'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wist als vijfde over de streep te komen in de straten van Singapore. Dat is, gezien zij start elfde startplek, een zeer goede prestatie. Toch had er meer in gezeten voor de Nederlander, want P4 lag voor het oprapen in de laatste ronde van de race. Volgens de heren aan tafel bij Viaplay lukte dat de Nederlander niet door toedoen van Liam Lawson.

Verstappen begon zijn race vanaf de elfde stek nadat hij en zijn teamgenoot Sergio Pérez een erbarmelijke kwalificatie hadden meegemaakt op zaterdag. In eerste instantie plaatste Verstappen zich in Q3, maar door een goede ronde van Lawson werd de Nederlander naar P11 teruggezet.

Het was voor Red Bull de eerste keer dat de beide auto's niet doorkwamen naar Q3 sinds de Grand Prix van Rusland in 2018. Toen koos men daar bij Red Bull echter voor, aangezien Verstappen en toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo achteraan moesten starten vanwege nieuwe motoronderdelen.

Verschillende races

Nadat Lawson Verstappen uit een doorgang naar Q3 had geduwd, leken de beide heren elkaar tijdens de race niet meer te kruisen. Al bij de start van de race verloren de beide heren elkaar immers uit het oog toen Verstappen aan zijn opmars begon en Lawson twee plekken verloor.

Tegen het einde van de race kwamen de beide coureurs elkaar echter toch tegen. Verstappen reed namelijk op de medium band na een late pitstop te hebben gemaakt en beschikte over een hoop snelheid. De Nederlander sneed dan ook als een warm mes door de boter, totdat hij bij de bolide van Lawson aankwam.

Voor iets minder dan een hele sector hield de Nieuw-Zeelander Verstappen vervolgens achter zich. Voor Lawson een mooi visitekaartje, aangezien hij wil proberen om komend seizoen een fulltime racezitje te vergaren bij AlphaTauri, maar voor Verstappen een moment waardoor hij veel tijd verloor op de kop van het veld.

Klasse, maar

De heren aan tafel bij Viaplay kijken dan ook met gemixte gevoelens naar de race van de AlphaTauri-coureur. "Hij heeft natuurlijk een klasse race gereden, maar tegelijkertijd kwam Verstappen twee tienden tekort ten opzichte van Leclerc. De coureur die hem het meeste ophield was Lawson", begint Ho-Pin Tung zijn betoog. "Als je hier als coureur achter zit, dan weet je dat je meer dan twee tienden verliest. Sterker nog, dit heeft hem meer dan een seconde gekost."

Ook Tom Coronel zet er zijn vraagtekens bij. "Het is natuurlijk wel een zusterteam, een satellietteam of hoe je het ook maar wil noemen. Lawson wilde natuurlijk ook even zichzelf laten zien. Achteraf had ik toch tegen Liam gezegd: 'dit heeft ons wel een klein beetje pijn gedaan. Goed voor jou, maar niet zo goed voor ons.'"

AlphaTauri-kansen?

De beide heren zijn het dus eens over Lawsons manier van verdedigen bij Verstappen, maar de beide heren verschillen wel over het effect dat Lawsons acties hebben gehad op Red Bull-topman Helmut Marko. Tung denkt namelijk dat het geen goed effect heeft gehad op Marko, terwijl Coronel die mening niet deelt.

"Je moet als coureur een race kunnen lezen, want Lawson was totaal kansloos tegen Verstappen op dat moment. Dan heeft het totaal geen zin om te verdedigen. Dus laat hem dan gewoon voorbij, laat hem dan gewoon gaan. Uiteindelijk maakt hij zijn eigen banden vies, het kost Verstappen tijd en je hebt ook nog kans op een crash", besluit Tung.

"Helmut Marko kennende zou hij hebben gezegd: 'waarom heb je niet verdedigd?', 'waarom liet je hem zo makkelijk voorbij?'. Je moet natuurlijk wel racen, ongeacht wie wie is. Maar dit is allemaal achteraf kijkend naar wat er misschien beter had gekund", aldus Coronel.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties