F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt concurrentie voor 'comeback' Mercedes in Australië: '100% zeker!'

Toto Wolff waarschuwt concurrentie voor 'comeback' Mercedes in Australië: '100% zeker!'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt concurrentie voor 'comeback' Mercedes in Australië: '100% zeker!'

Toto Wolff waarschuwt concurrentie voor 'comeback' Mercedes in Australië: '100% zeker!'
HOCH ZWEI/BSR Agency

Toto Wolff kent geen enkele twijfel: Mercedes gaat in Australië hoge ogen gooien, als het Formule 1-circus op het Albert Park Circuit in Melbourne de derde race van het jaar gaat rijden. In de eerste twee Grand Prix van het seizoen stelde Mercedes flink teleur, nadat ze een positieve wintertest achter de rug hadden. Volgens technisch directeur James Allison stond Mercedes-fans een mooi jaar te wachten.

Maar tijdens de Grand Prix van Bahrein en Saoedi-Arabië was daar nog weinig van te merken. In Bahrein hadden zowel George Russell als Lewis Hamilton last van oververhitting van de krachtbron, waardoor ze niet het volledige potentieel van de W15 konden gebruiken, waarna de coureurs in Jeddah te maken kregen met een nerveuze achterkant. Vooral in sector 1, waar veel tijd te winnen - en te verliezen is - in het bochtige gedeelte, werkte de auto van Hamilton en Russell niet naar behoren.

In slechts vier bochten in de eerste sector verloor Mercedes acht tienden ten opzichte van de concurrenten, wat betekende dat ze kansloos waren voor een goed resultaat in Jeddah. Lewis Hamilton liet al weten dat hij zich niet comfortabel voelt met zijn auto en volgens de Brit reed hij 'in een andere klasse' in die pijnlijke eerste sector.

Australië een ommekeer

Maar dat Mercedes in Bahrein en Jeddah teleurstellende resultaten afleverde, betekent niet dat men in Brackley geen vertrouwen meer heeft in de rest van het seizoen. In tegendeel. Volgens Toto Wolff gaat zijn team erg sterk voor de dag komen in Melbourne, de eerstvolgende race. De Oostenrijker ziet dat er veel potentie in de W15 zit en het is nu slechts een kwestie van tijd voor ze dit potentieel ontgrendelen.

"We zijn al tweeënhalf jaar een fundamentele verandering aan het najagen. Het is al twee jaar dat er iets is [potentie], maar dat we het niet kunnen ontgrendelen. Het wordt tijd dat we dat eens gaan doen. Het is zeker niet zo dat we ons best niet hebben gedaan. We hebben juist keihard gewerkt en we gaan de komende werken weer hard aan de slag, met meer gegevens, om alles te kunnen begrijpen", laat Wolff weten.

De Oostenrijker denkt dat Mercedes voor de start van het raceweekend in Australië heeft uitgevogeld hoe de W15 het best tot zijn recht komt. De Mercedes-baas heeft dan ook hoge verwachtingen voor het aankomende raceweekend.

"We gaan sterker terugkomen in Melbourne. We zijn op een missie. Ik ben er 100% zeker van dat we onze potentie gaan ontgrendelen en dat we het gat gaan dichten!"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties