F1 Nieuws

Lewis Hamilton in zak en as door 'slechtste start ooit' na uitvalbeurt in Australië

Lewis Hamilton in zak en as door 'slechtste start ooit' na uitvalbeurt in Australië
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton in zak en as door 'slechtste start ooit' na uitvalbeurt in Australië

Lewis Hamilton in zak en as door 'slechtste start ooit' na uitvalbeurt in Australië
Mercedes F1 Media

Bij Mercedes was de Grand Prix van Australië geen race om over naar huis te schrijven. Lewis Hamilton moest zijn Mercedes halverwege de race aan de kant zetten door een probleem met zijn aandrijving, terwijl George Russell in de allerlaatste ronde in de muur klapte bij bocht 6. Daarvoor moeten Fernando Alonso en Russell zich melden bij de stewards, omdat die wat vragen hebben over de rijstijl van Alonso.

Maar op het moment dat Mercedes-teamgenoot George Russell in de muur klapte, stond Lewis Hamilton al naast Toto Wolff de race achter het scherm te bekijken. De Brit was op dat moment niet waar hij eigenlijk had moeten zijn: op het asfalt. Zijn Mercedes W15 begaf het eerder in de race en dat zorgt ervoor dat Hamilton nu, na drie races in 2024, moet spreken van de slechtste start van zijn F1-carrière.

Na 2022 en 2023, twee seizoenen waarin Hamilton niet wist te winnen en hij telkens dacht dat het niet erger kon, is de Brit dus nóg verder afgedaald en heeft hij nog nooit zo weinig zelfvertrouwen gehad. Tegenover de media in Melbourne laat hij dan ook weten dat hij in zak en as zit na de eerste drie races van het seizoen.

"Ik bedoel, dit is de slechtste start van een seizoen die ik ooit heb gehad", begint Hamilton in Australië. Als hij gevraagd wordt of dit slechter is dan in 2022 of 2023, zegt hij: "Oh, zeker weten. Het is zelfs slechter dan in 2009." In dat seizoen stond Hamilton op 14 punten na de eerste drie races, nu zijn dat er slechts 8.

Hamilton ziet positieve punten

Hoewel de zevenvoudig wereldkampioen dus van mening is dat de start van het 2024-seizoen de slechtste start uit zijn F1-carrière is, moet hij toegeven dat hij zich verrassend goed voelt in de W15. Volgens Hamilton probeert hij alles in perspectief te plaatsen en moet hij toegeven dat het, ondanks de resultaten, allemaal niet zo dramatisch is.

"Verrassend genoeg voel ik me best goed. Ik probeer de dingen in perspectief te houden, weet je, het had zoveel erger kunnen zijn. Ik ben echt dankbaar. Ik heb echt genoten van mijn tijd hier in Australië en ik vind het nog steeds leuk om met het team te werken. Natuurlijk zou ik graag voor overwinningen vechten en races uitrijden, maar het is nou eenmaal zo", aldus de Brit.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties