F1 Nieuws

'Lewis Hamilton is een merk, Max Verstappen is een Formule 1-coureur'

'Lewis Hamilton is een merk, Max Verstappen is een Formule 1-coureur'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

'Lewis Hamilton is een merk, Max Verstappen is een Formule 1-coureur'

'Lewis Hamilton is een merk, Max Verstappen is een Formule 1-coureur'
LAT Images/BSR Agency

Al jaren hopen Formule 1-fans op een terugkeer van de rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. In 2021 streden de twee om het kampioenschap in de koningsklasse van de autosport, wat ervoor heeft gezorgd dat het weer één van de populairste sporten ter wereld is.

Jarenlang werd de Formule 1 telkens wat minder populair, wegens de aanhoudende dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton. Maar in 2021 kwam daar een einde aan, nadat Max Verstappen eindelijk een auto kreeg waarmee hij kon strijden met Hamilton.

De twee zorgden voor een waar spektakelstuk van een seizoen en de laatste race van het jaar, de GP van Abu Dhabi werd door 108.7 miljoen mensen bekeken. Dit aantal was 29 procent hoger dan dezelfde race in 2020. Deze groei aan fans was grotendeels te danken aan Max Verstappen en zijn aanval op Lewis Hamilton.

In dat seizoen, waarin Verstappen zijn eerste kampioenschap won, heeft de Nederlander veel nieuwe fans verworven. Jong en oud zijn betoverd door de rijstijl van Max, welke doet denken aan Ayrton Senna en Michael Schumacher. Ook de vrouw van Graham Watson is helemaal fan van Verstappen.

Verstappen boven Hamilton

Watson was jarenlang werkzaam bij verschillende F1-teams en werkte met Max Verstappen samen bij Toro Rosso. Bij Verstappen.com geeft Watson aan dat zijn 60-jarige vrouw groot fan is van Max, om dezelfde reden dat zoveel anderen de Limburger volgen: zijn passie voor de sport. Daarin is Lewis Hamilton heel anders dan Verstappen, meent Watson.

Waar je bij Verstappen direct merkt dat hij de sport een warm hart toedraagt, is Hamilton meer bezig met zijn merk, aldus de huidige topman bij de FOM.

"Mijn vrouw is 60 jaar oud, maar een grote fan van Max. Vanwege zijn stijl, vanwege de opwinding die hij op het circuit creëert. Max brengt een heel nieuw publiek naar de Formule 1. Lewis Hamilton is erg getalenteerd, maar is met zoveel dingen bezig dat mensen zich afvragen: is hij nou een Formule 1-coureur of niet?"

"Hij is bij zoveel andere dingen betrokken. Lewis Hamilton is een merk, Max Verstappen is een Formule 1-coureur. En dat zal niet veranderen. Ik zeg niet dat wat Hamilton doet verkeerd is, maar hij is niet zo'n nerd als Max. Als zulke jongens niet in de auto zitten, zitten ze in de simulator of in een kart. Ze proberen zichzelf altijd te verbeteren", aldus de Nieuw-Zeelander.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties