F1 Nieuws

Lewis Hamilton kan zijn ogen niet geloven door 'krankzinnige' Max Verstappen

Lewis Hamilton kan zijn ogen niet geloven door 'krankzinnige' Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton kan zijn ogen niet geloven door 'krankzinnige' Max Verstappen

Lewis Hamilton kan zijn ogen niet geloven door 'krankzinnige' Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk kon niemand ook maar in de buurt komen van Max Verstappen. De Red Bull-coureur was vier tienden sneller dan de tweede snelste coureur - Lando Norris - terwijl de ronde over de Red Bull Ring slechts 64 seconden duurt. Het laat zien hoe sterk de Nederlander is op de Verstappen-ring.

Inmiddels mag het circuit wel naar de drievoudig wereldkampioen vernoemt worden, aangezien hij al vijf overwinningen heeft geboekt in Spielberg. De verwachting is dat Verstappen hier op zondag een zesde aan toe gaat voegen, nadat hij in de kwalificatie een enorm gat naar de concurrentie trok. Ook Lewis Hamilton kon niet in de buurt van zijn voormalig aartsrivaal komen en dat was vooral te danken aan het feit dat de Mercedes niet snel genoeg was in Oostenrijk.

Waar de W15 in Montreal en Barcelona geweldig presteerde, viel Hamilton dit weekend wat tegen. Volgens de Brit moet Mercedes snel met verbeteringen komen, want op deze manier verslagen worden door Red Bull betekent dat een overwinning héél ver weg is.

"We blijven gewoon werken om de auto te verbeteren. Maar we moeten eerlijk zijn. Het idee dat we dit jaar een race kunnen winnen heeft wel een fikse tik gehad, als je hier met een halve seconde verslagen wordt. Ik weet de oplossing ook niet precies. We komen gewoon downforce tekort, maar dat kunnen we niet zomaar op de auto zetten. Zo werkt het gewoon niet. We moeten gewoon blijven werken", begint Lewis.

Maar de Mercedes-coureur moet wel erkennen dat - ook al zou Mercedes met een betere auto naar Oostenrijk gekomen zijn - hij niet aan de tijd van Max Verstappen had kunnen komen. De Limburger vloog werkelijk over het asfalt en dat had hij vooral aan zijn RB20 te danken. In de hogesnelheidsbochten kwam Mercedes zoveel tekort dat hij zijn ogen bijna niet kon geloven.

"De snelheid van Max... Daar komen wij niet eens bij in de buurt. Wij zijn zoveel langzamer. Het is krankzinnig hoeveel sneller hij is in de hogesnelheidsbochten. Daar zijn ze volgens mij 12 of 13 kilometer per uur sneller. Dat is echt enorm", laat de Brit weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties