F1 Nieuws

Concurrenten Max Verstappen in ongeloof na kwalificatie in Oostenrijk

Concurrenten Max Verstappen in ongeloof na kwalificatie in Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Concurrenten Max Verstappen in ongeloof na kwalificatie in Oostenrijk

Concurrenten Max Verstappen in ongeloof na kwalificatie in Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Of Max Verstappen zijn voorsprong van de Sprint kwalificatie kon behouden? Dat was de vraag na de Sprint op zaterdag, waarin hij aan het begin veel concurrentie kreeg van Lando Norris en Oscar Piastri. Norris haalde de Nederlander zelfs even in, maar op het volgende rechte stuk liet Verstappen zien dat hij niet zomaar te verslaan was en nam hij de leiding weer over. Daarna heeft hij deze niet meer weggegeven.

Maar de snelheid van de McLaren lag dichter bij die van de RB20 dan veel mensen hadden verwacht na de Sprint kwalificatie op vrijdag. Daar was het gat tussen Verstappen en Norris iets minder dan een tiende en de Red Bull is in een race vaak beter dan over één ronde. Daarom was er ook wat twijfel over de kwalificatie. Zou Verstappen genoeg snelheid hebben om Norris achter zich te houden?

Het antwoord daarop was een volmondige 'ja!'. Verstappen wist een rondetijd van 1:04.314 te noteren, waarmee hij meer dan vier tienden sneller was dan Lando Norris. De Nederlander heeft inmiddels laten weten waarom hij zo dominant was, maar de concurrenten kunnen hun ogen nog altijd niet geloven. De ronde die Verstappen neerzette was voor niemand haalbaar, moeten zowel George Russell als Lando Norris toegeven.

"Ik had een goede kwalificatie, meer konden we niet doen. Max was een klasse apart en duidelijk sneller dan wat we hadden. Het was veel krapper en moeilijker om de ronden te voltooien en de ronden op een bepaalde manier te perfectioneren", zei Norris na de kwalificatie.

Ook Mercedes-coureur George Russell, die op P3 mag starten, zag dat Verstappen in een andere wereld zat dan de 19 andere coureurs. De snelheid van de Red Bull-rijder was gewoonweg niet te volgen voor de rest.

"De auto voelt op dit moment geweldig. Het team heeft duidelijk heel hard gewerkt aan de upgrades en het voelt alsof we echt kunnen vechten, vooral met Ferrari. We liggen nog steeds een beetje achter op McLaren en Max vloog vandaag. Maar het gaat zeker de goede kant op voor ons."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties