F1 Nieuws

Lewis Hamilton met zijn handen in het haar: 'Ik heb nu het minste zelfvertrouwen'

Lewis Hamilton met zijn handen in het haar: 'Ik heb nu het minste zelfvertrouwen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton met zijn handen in het haar: 'Ik heb nu het minste zelfvertrouwen'

Lewis Hamilton met zijn handen in het haar: 'Ik heb nu het minste zelfvertrouwen'
Mercedes F1 Media

Bij Lewis Hamilton heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië erin gehakt. De Brit begon het weekend sterk in de Mercedes W15 en had na de eerste rondes in VT1 een goed gevoel over zijn kansen in de race op zondag, maar hoe verder de trainingen vorderden, hoe erger het gevoel in zijn auto werd. Uiteindelijk stond Hamilton zonder enig zelfvertrouwen voor de camera van F1TV.

"Er moet iets mis zijn aan de auto", zei Hamilton over de boordradio tegen zijn engineer, toen hem werd verteld wat voor rondetijden Charles Leclerc reed in zijn lange runs. Het was een bericht vanuit een Mercedes-coureur die niet snapte waar het mis is gegaan met zijn bolide in Melbourne. Hamilton had juist zo'n goed gevoel na de eerste rondes op het Albert Park Circuit, maar aan het einde van de vrijdag was dat goede gevoel compleet verdwenen. Het enige dat was overgebleven waren twijfels.

"Ik voel mij natuurlijk niet geweldig", zei een zichtbaar gedesillusioneerde Hamilton na de trainingen in Australië. "We hebben één van de slechtste sessies gehad in hele lange tijd. In VT1 voelde het allemaal vrij goed. De auto voelde, in mijn eerste run, als de beste auto die ik dit jaar onder mij heb gehad. Maar daarna werd het alsmaar slechter en slechter. Ik heb toen wat veranderingen gemaakt... Of ja, wij hebben wat veranderingen gemaakt richting VT2, maar het was lastig", aldus de coureur die in 2025 naar Ferrari overstapt.

Als Hamilton de vraag krijgt of hij het vertrouwen heeft dat hij dit nog om kan keren voor de kwalificatie en de race op Albert Park, laat Hamilton weten dat hij dat vertrouwen niet uit de tweede training heeft weten te halen. Zijn zelfvertrouwen is, met deze auto, nog nooit zo laag geweest, geeft hij toe.

"Na deze sessie heb ik het minste zelfvertrouwen met deze auto, maar er zijn wel wat positieve punten uit de eerste training."

Toto Wolff spreekt van 'mislukt experiment'

Voor Toto Wolff was het een duidelijk verhaal na de vrije trainingen. Het team had al aangegeven dat ze wat zouden experimenteren in Australië, om de prestaties uit de auto te halen, waarvan ze weten dat het in de W15 zit. Maar dat experiment heeft totaal niet gewerkt, liet de Mercedes-baas weten.

"We hebben het experiment volbracht, maar we hebben de prestaties niet ontgrendeld,. Ik denk dat we in de tweede sessie een nogal dramatische set-up verandering bij Lewis hebben doorgevoerd en dat heeft een enorme averechtse uitwerking gehad", zei de Oostenrijker.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties