F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft opvallende mening over Mercedes W15: 'Dat denk ik echt!'

Lewis Hamilton heeft opvallende mening over Mercedes W15: 'Dat denk ik echt!'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft opvallende mening over Mercedes W15: 'Dat denk ik echt!'

Lewis Hamilton heeft opvallende mening over Mercedes W15: 'Dat denk ik echt!'
Mercedes F1 Media

Hoewel Mercedes in 2024 geen geweldige start aan het seizoen kent en Lewis Hamilton slechts acht punten heeft na de eerste twee races, moet de Brit bekennen dat de W15 een stuk beter aanvoelt dan de auto's die hij de afgelopen twee jaren gehad heeft. In 2022 en 2023 moest Hamilton gebruik maken van de Mercedes W13 en W14, waar hij beide keren geen race mee wist te winnen.

In de twee seizoenen waarin Max Verstappen dominant naar de titel wist te scheuren, kon Mercedes slechts eenmaal juichen na een race op zondag. Dat was na de Grand Prix van Brazilië in 2022, toen George Russell op de bovenste trede van het podium mocht staan. Voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is het inmiddels meer dan twee jaar geleden dat hij voor het laatst een race heeft gewonnen - Saoedi-Arabië 2021 - maar dat betekent niet dat hij het vertrouwen in zijn team verloren is.

De Brit, die volgend seizoen de overstap maakt naar Ferrari om in Maranello zijn carrière af te sluiten, heeft het gevoel dat de W15 een veel betere auto is dan in de eerste races van het seizoen naar voren is gekomen. Hamilton moest in Bahrein genoegen nemen met een zevende stek, waarna hij in Jeddah slecht negende werd, maar dat doet niets af aan het gevoel dat hij in de nieuwe Mercedes-bolide heeft.

Tegenover Sky Sports laat Hamilton weten dat hij oprecht het gevoel heeft dat hij goede resultaten kan behalen in de W15, omdat de auto 'geweldig' is.

"Ik denk dat we een geweldige auto hebben. Er zit veel potentie in onze auto, maar ik denk dat we het op dit moment nog niet optimaal hebben benut - door de set-up, door fouten uiteindelijk", begint Hamilton in Melbourne. "We waren duidelijk niet blij met de prestaties van die eerste paar races. Maar ik denk dat er nog veel meer potentieel in zit, dat we er alleen nog niet helemaal uitgehaald hebben. Dus dat is waar iedereen zich op concentreert: proberen om de auto te begrijpen."

Hamilton blijft vertrouwen houden

Het is opvallend dat Hamilton zijn auto 'geweldig' noemt, zeker als je de problemen in Bahrein en Saoedi-Arabië in overweging neemt. Na de afgelopen GP liet de Mercedes-coureur nog weten dat het net leek alsof hij 'in een andere klasse reed' ten opzichte van de rest van het veld. Maar dat neemt niks weg van zijn algehele gevoel in de auto en het vertrouwen in zijn medewerkers.

"Er zijn zeker elementen die we sterk hebben verbeterd met deze auto. Alleen al het rijden voelt als een veel, veel betere auto, veel meer als een raceauto. Ik geloof dat we nog steeds die winnaarsmentaliteit in het team hebben. Ik heb er absoluut vertrouwen in dat deze jongens de problemen die we hebben zullen oplossen. We komen er wel", sluit de aanstaande Ferrari-coureur af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties