F1 Nieuws

Sergio Pérez weet manier om Max Verstappen te verslaan: 'Als ik dat kan doen, zit ik altijd dicht bij Max'

Sergio Pérez weet manier om Max Verstappen te verslaan: 'Als ik dat kan doen, zit ik altijd dicht bij Max'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez weet manier om Max Verstappen te verslaan: 'Als ik dat kan doen, zit ik altijd dicht bij Max'

Sergio Pérez weet manier om Max Verstappen te verslaan: 'Als ik dat kan doen, zit ik altijd dicht bij Max'
Red Bull Content Pool

Dat Sergio Pérez in 2023 een lastig jaar kende, is een understatement. De Mexicaan viel zwaar door de mand bij Red Bull Racing en moest toezien hoe Max Verstappen er met de titel vandoor ging, terwijl hij zelf tot op het laatste moment moest vechten voor de tweede plaats in het kampioenschap. Vooral vanwege de dominantie van de RB19 was dit een teleurstellend resultaat voor Pérez.

Terwijl Max Verstappen afgelopen seizoen overwinning na overwinning behaalde, vocht Pérez vaak zijn strijd uit in het middenveld en raakte hij verder achterop zijn teamgenoot. Uiteindelijk bedroeg de achterstand van Checo 290 punten op Verstappen, wat betekende dat het puntenaantal tussen Verstappen en Pérez groter was dan het aantal punten dat Pérez in 2023 verzameld had [285 punten].

Deze afstraffing heeft er ingehakt bij Pérez, maar inmiddels heeft hij zich er overheen gezet en is hij vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen begonnen. De RB20, waar Max en Checo dit jaar gebruik van maken, valt veel beter in de smaak bij de zesvoudig Grand Prix-winnaar en in zowel Bahrein als Jeddah wist Pérez een tweede plek veilig te stellen, waardoor Red Bull beide keren een één-twee scoorde.

Pérez weet manier om Verstappen te verslaan

Helmut Marko en Christian Horner zijn ook ontzettend tevreden over de manier waarop Pérez het jaar van start is gegaan. Volgens Marko concentreert de Mexicaan zich nu op zichzelf, waardoor hij niet al te veel druk op zijn eigen schouders legt en daardoor fouten gaat maken. Ook experimenteert hij niet meer met de afstelling van de auto, wat al helpt bij het voorkomen van fouten.

Maar het doel van Pérez blijft nog altijd het winnen van het kampioenschap. Tweede worden is leuk en levert hem nu complimenten op, maar pas echt gelukkig wordt Checo als hij de titel wint. Hij weet dat hij daarvoor een helse klus tegemoet staat, aangezien hij de beste coureur van het veld in dezelfde auto heeft rijden.

"Ik probeert mijn eigen prestaties altijd te maximaliseren. Max is een geweldig coureur, die zowel in de kwalificatie als de race erg sterk is. Hij toont amper zwaktes en maakt nooit foutjes. Zijn niveau qua rijden ligt enorm hoog", begint Pérez in Melbourne. "Als je naar de laatste twee kwalificaties kijkt, is Max de enige die alles uit zijn rondjes wist te halen."

Toch denkt Pérez dat hij kans maakt op de titel in 2024. Daarvoor wil hij een Rosberg doen - die in 2016 Hamilton wist te verslaan door het hele jaar consistent te rijden en gebruik te maken van pech bij de Brit.

"Ik focus mij nu op mijzelf. Natuurlijk kijk ik ook naar wat hij doet en hoe hij het meeste uit de auto weet te halen, maar voor mij is het het belangrijkste dat ik mij op mijzelf focus en het beste uit mijzelf haal. Als ik dat kan doen, weet ik dat ik altijd dicht bij Max zit", aldus Pérez.

Poll

Denk jij dat Sergio Pérez dit jaar Max Verstappen uit kan dagen voor de titel?

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties