F1 Nieuws

Lewis Hamilton over eerste titel Max Verstappen: 'Ben ik beroofd? Natuurlijk'

Lewis Hamilton over eerste titel Max Verstappen: 'Ben ik beroofd? Natuurlijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton over eerste titel Max Verstappen: 'Ben ik beroofd? Natuurlijk'

Lewis Hamilton over eerste titel Max Verstappen: 'Ben ik beroofd? Natuurlijk'
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton is van mening dat hij in 2021 is beroofd van zijn achtste wereldtitel, toen Max Verstappen hem in de allerlaatste ronde van de race in wist te halen. Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi leek het kampioenschap beslist, tot Nicholas Latifi zijn Williams in de muur plantte en er een safety car-situatie ontstond.

Mercedes besloot Hamilton niet naar binnen te halen voor nieuwe banden, terwijl Red Bull Racing dat wel deed met Verstappen. Maar het leek allemaal niks uit te maken, omdat er te weinig rondes waren om de race weer te herstarten. Toch wist Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi een manier te verzinnen om de laatste ronde alsnog onder de groene vlag te laten verrijden, waardoor Verstappen voorbij kon gaan aan Hamilton.

Vanuit Mercedes volgden er grote protesten, omdat zij van mening waren dat Hamilton bestolen was. Die mening deelt de Brit overigens ook nog altijd. In gesprek met GQ Magazine laat Hamilton weten dat hij vast en zeker van zijn achtste titel beroofd is, maar daarnaast maakt hij ook duidelijk dat hij er inmiddels vrede mee heeft. Laatst zei de toekomstig Ferrari-coureur al dat hij precies hetzelfde zou hebben gedaan als Max Verstappen en hij de Nederlander niks kwalijk nam.

"Ben ik beroofd? Natuurlijk. Ik bedoel, je kent het verhaal", antwoord Hamilton op de vraag of hij zich bestolen voelde na de GP van Abu Dhabi in 2021. "Maar ik denk dat wat echt mooi was op dat moment, wat ik ervan meeneem, was dat mijn vader bij me was. En we gingen samen door een enorme achtbaan van ups en downs. En op de dag dat het het meeste pijn deed, was hij er en de manier waarop hij me opvoedde was om altijd op te staan, je hoofd hoog te houden."

Dat Hamilton Verstappen direct feliciteerde is volgens hemzelf zijn meest bepalende moment geweest in zijn leven, omdat hij wilde aantonen aan de wereld dat hij niet klein te krijgen is: "En ik ging Max natuurlijk feliciteren en ik realiseerde me niet wat voor impact dat zou hebben, maar ik was me er ook echt van bewust dat er een mini-me stond te kijken. Dit is het bepalende moment van mijn leven. En ik denk dat het dat ook echt was. Ik voelde het. Ik wist niet hoe het zou worden ervaren. Ik had het niet gevisualiseerd. Maar ik was me er zeker van bewust: Deze volgende 50 meter die ik loop is waar ik op de grond val en sterf of waar ik opsta."

Hamilton heeft vrede met verlies

We zijn ondertussen tweeëneenhalf jaar verder sinds de ontknoping van het 2021 Formule 1-seizoen, waarin Hamilton verslagen werd door Max Verstappen. Zijn fans zijn nog altijd kwaad over dat moment en vinden Verstappen slechts een tweevoudig wereldkampioen, omdat 2021 voor Hamilton hoorde te zijn. Maar die mening deelt Hamilton niet. Hij heeft vrede met zijn verlies.

"Als ik er een filmpje van zie, voel ik het nog steeds. Maar ik heb er vrede mee."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties