F1 Nieuws

Lewis Hamilton ziet sombere toekomst voor Max Verstappen door Christian Horner-saga

Lewis Hamilton ziet sombere toekomst voor Max Verstappen door Christian Horner-saga
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton ziet sombere toekomst voor Max Verstappen door Christian Horner-saga

Lewis Hamilton ziet sombere toekomst voor Max Verstappen door Christian Horner-saga
BSR Agency

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is van mening dat het team van Red Bull Racing gaat leiden onder de onrust rondom teambaas Christian Horner, Max Verstappen en Helmut Marko. Hamilton kijkt daarbij naar zijn eigen situatie met McLaren in 2007 tijdens het Spygate-schandaal.

Eerder dit jaar kwam De Telegraaf met een artikel naar buiten waarin stond dat Red Bull-teambaas Horner werd onderzocht door een onafhankelijke onderzoeksadvocaat na een klacht over seksueel grensoverschrijdend gedrag richting een vrouwelijke medewerker van het raceteam.

Voorafgaand aan het eerste raceweekend in Bahrein werd Horner vrijgesproken in het onderzoek en kon hij dus aanblijven als teambaas van Red Bull. Nog geen dag later lekte er echter een document uit met daarin het vermeende bewijs tegen Horner en ineens kreeg de Horner-saga een vervolg.

Red Bull brokkelt af

Naar aanleiding van het gelekte document spraken meerdere Red Bull-kopstukken zich uit over de kwestie. Zo liet Max Verstappen weten zich voornamelijk met het racen bezig te houden, maar nam vader Jos een hele ander standpunt in.

Volgens de voormalig Formule 1-coureur moest Horner namelijk opstappen, aangezien hij enkel onrust naar het team bracht. Ook was Jos the Boss van mening dat Horner het slachtoffer speelde, maar zelf voor alle problemen had gezorgd in de eerste plaats.

Positie Marko op de tocht

In de paddock van het Jeddah Corniche Ciruit kwam er een nieuwe aftakking bij in de hele saga rondom de Red Bull-teambaas. De positie van Helmut Marko zou namelijk op de tocht staan en hij zou mogelijk zelfs al na het raceweekend in Saoedi-Arabië moeten vertrekken bij Red Bull.

Uiteindelijk stak Max Verstappen daar persoonlijk een stokje voor door in de media te zeggen dat hij geen toekomst zag bij Red Bull als Marko zou worden ontslagen. Daarmee lijkt de rust iets te zijn wedergekeerd bij Red Bull, maar volgens Hamilton zal de hele situatie negatieve gevolgen hebben op de lange termijn.

Hamilton maakte hetzelfde mee bij McLaren

"Als ik praat vanuit mijn eigen ervaring, dan kan ik wel zeggen dat ik iets soortgelijks heb meegemaakt in mijn tijd bij McLaren. Onze leider stond toen ter discussie en als team gingen we toen door een hele moeilijke tijd. Dat had toen invloed op iedereen," begint de Brit.

"Ik weet hoe het was toen we Ron (Dennis, red.) verloren. De dingen waar hij doorheen moest gaan en de beslissingen die er genomen moesten worden, het beïnvloedde ons allemaal. Een leider is erg van belang, omdat hij de toon zet en het team in de juiste richting laat werken. Er zijn dan wel heel veel belangrijke mensen in een team, maar de leider zet de toon en is de sleutel tot waar je naartoe werkt als team zijnde," aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

De woorden van Hamilton hebben dan misschien wel betrekking op het Spygate-schandaal uit 2007, maar ze geven wel degelijk aan dat onrust een Formule 1-team allerminst ten goede komt. Hamilton is niet de eerste die heeft gezegd dat de huidige situatie Red Bull vroeg of laat de kop gaat kosten. Ook oud-coureur Ralf Schumacher vertelde dat namelijk in Jeddah.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties