F1 Nieuws

Martin Brundle ziet 'oneerlijke situatie' voor Max Verstappen bij Red Bull

Martin Brundle ziet 'oneerlijke situatie' voor Max Verstappen bij Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Martin Brundle ziet 'oneerlijke situatie' voor Max Verstappen bij Red Bull

Martin Brundle ziet 'oneerlijke situatie' voor Max Verstappen bij Red Bull
Red Bull Content Pool

Voor Martin Brundle is het onvoorstelbaar dat Christian Horner en Jos Verstappen hun vete in het openbaar uitvechten. Niet alleen is het kinderachtig en zorgt het voor een slecht imago voor Red Bull Racing, het maakt het ook ontzettend lastig voor Max Verstappen. De zoon van Jos zal zijn vader natuurlijk steunen in deze situatie, maar moet ook een goede relatie behouden met zijn team, waardoor de Nederlander in een tweestrijd zit.

Hoewel Verstappen junior ontzettend loyaal is naar zijn vader, aan wie hij veel van zijn successen in de Formule 1 te danken heeft, ziet Martin Brundle ook in dat Max een goede band moet houden met zijn team, waar Christian Horner de leiding over heeft. Dat zijn vader en zijn teambaas nu in het openbaar met elkaar aan het ruziën zijn, is voor de drievoudig wereldkampioen geen prettig idee, zo wist Max zelf al te melden.

Bij Sky Sports F1 laat Martin Brundle weten dat hij medelijden met de Red Bull-coureur heeft, omdat hij - zonder dat hij daar zelf voor gekozen heeft - midden in een strijd is beland die hij niet kan winnen. De voormalig Formule 1-coureur kan dan ook niet geloven dat hij zich überhaupt moet uitlaten over deze situatie, omdat deze in zijn ogen erg kinderachtig en onnodig is.

"Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat we het hierover moeten hebben, maar ik weet dat het op een bepaalde manier belangrijk is. Bloed is dikker dan water en Max zal zijn vader en andere belangrijke mensen die al heel lang om hem heen staan altijd steunen. Maar het lijkt gewoon allemaal zo kinderachtig en onnodig", begint Brundle.

"Ik vind het eigenlijk zo oneerlijk tegenover Max, omdat hij nu zulke lastige vragen moet beantwoorden, terwijl hij zich probeert te concentreren op twee races dit weekend."

Kritiek op Jos en Horner

De 65-jarige Brit laat weten dat hij niet snapt waarom Jos Verstappen en Christian Horner nu zo met elkaar aan het ruziën zijn in het openbaar. Red Bull Racing is nog altijd het beste team in de Formule 1 en Max zit op het hoogtepunt van zijn carrière, maar dat zijn de twee volwassen heren nu aan het bederven met hun persoonlijke vete.

"Ze hebben samen zoveel succes gehad. Elk punt, elk podium, elke overwinning, elk wereldkampioenschap dat Max heeft gehad, is met Red Bull. Hij heeft alles verdiend wat er op zijn pad is gekomen. En dat is nogal wat. Waarom moeten ze het bederven met zulke onnodige dingen?"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties