F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen op de ruzie tussen vader Jos en Christian Horner

De reactie van Max Verstappen op de ruzie tussen vader Jos en Christian Horner
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen op de ruzie tussen vader Jos en Christian Horner

De reactie van Max Verstappen op de ruzie tussen vader Jos en Christian Horner
Red Bull Content Pool

Max Verstappen probeert dit weekend de Grand Prix van Oostenrijk te winnen, waarmee hij zijn voorsprong in het kampioenschap zou kunnen uitbreiden. Nu Red Bull Racing niet meer het dominante team is, is het van belang dat ze ieder weekend het maximale resultaat behalen en daarvoor moet iedereen op en top gefocust zijn op hun doel: wereldkampioen worden.

En daar kan het team eigenlijk geen afleiding bij hebben. Maar in Spielberg bei Knittelfeld wordt Max Verstappen toch geconfronteerd met afleiding - en niet zo'n klein beetje ook. Op vrijdag liet zijn vader, Jos Verstappen, de bom barsten binnen Red Bull Racing. Volgens de voormalig Formule 1-coureur had teambaas Christian Horner 'alles geprobeerd' om hem niet mee te laten doen aan de Legends Parade op de Red Bull Ring, waar hij zich inmiddels ook uit heeft teruggetrokken. Maar op zaterdag werd pas duidelijk hoe ernstig dit akkefietje was.

Verstappen senior maakte voor de Sprint, welke zijn zoon overtuigend won, bekend dat hij een dreigement vanuit Horner ontvangen had. De teambaas van Max zou gezegd hebben dat Jos zou moeten hopen dat zijn remmen het zouden doen, als hij in de RB8 zou stappen op zondag. Daar was Jos zó ontstelt over, dat hij dit uit zichzelf heeft gedeeld aan de aanwezige media. Volgens Jos was ook zoon Max niet blij met deze opmerking van Horner. Hij zou namelijk hoofdschuddend gereageerd hebben toen hun dit verhaal verteld werd.

Max Verstappen reageert

Maar de reactie van Max is nu niet alleen vanuit Jos, maar ook vanuit hemzelf gekomen. Op de Red Bull Ring laat de drievoudig wereldkampioen weten dat hij ontzettend van deze situatie baalt. Het liefste had hij gehad dat iedereen binnen het team op één lijn lag met elkaar, maar hij snapt wel waarom zijn vader over de zeik is. Overigens laat Max weten dat hij in de auto niet zo veel last heeft van deze vete tussen Jos en Horner.

"Ik heb dit natuurlijk liever niet, maar ik denk dat ik me altijd goed kan afschermen voor dit soort dingen als ik eenmaal in de auto zit. Het is ook totaal onnodig, gezien waar dit over gaat. Alleen begrijp ik mijn vader wel waar het vandaan komt. Uiteindelijk denk ik dat ze volwassen genoeg zijn om erover te praten. Zelf ben ik vooral bezig met de prestaties van de auto."

De Limburger laat daarnaast weten dat hij dit soort dingen op dit moment eigenlijk niet kan gebruiken, omdat het jaar al zwaar genoeg is. En er komen nu hele zware maanden aan: "Het wordt nog steeds een zwaar jaar, er komen nog straffen aan als ik een motor moet vervangen, dus ik ben nu bezig om er zoveel mogelijk punten uit te halen. Nogmaals, dit is erg onnodig, hier moet beter mee omgegaan worden."

Inmiddels heeft ook Red Bull-adviseur Helmut Marko zich uitgesproken over deze situatie. Bekijk de reactie van de Oostenrijker HIER!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties