F1 Nieuws

Max Verstappen bewierookt door Red Bull-leiding na 'geweldige' pole in Australië

Max Verstappen bewierookt door Red Bull-leiding na 'geweldige' pole in Australië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen bewierookt door Red Bull-leiding na 'geweldige' pole in Australië

Max Verstappen bewierookt door Red Bull-leiding na 'geweldige' pole in Australië
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen de Grand Prix van Australië vanaf pole position van start mag gaan, was voor zowel Christian Horner als Helmut Marko een grote verrassing. De beleidsbepalers bij Red Bull Racing waren van mening dat Ferrari de beste kaarten had om een goed resultaat te scoren in de kwalificatie op het Albert Park Circuit, maar in Q3 toverde Verstappen twee geweldige rondes uit zijn hoge hoed.

Beide rondes van Verstappen in de derde kwalificatiesessie waren goed genoeg voor de pole position, terwijl hij de rest van het weekend telkens achter de feiten aanliep. Voor de Nederlander zelf was het al 'onverwachts' toen hij te horen kreeg dat hij de snelste tijd van het gehele veld had gereden, maar ook in de garage bij Red Bull Racing kon men niet geloven wat ze zagen.

Zowel Horner als Marko hadden gedacht dat ze verslagen zouden worden door beide Ferrari-coureurs, maar de magie van Max Verstappen heeft ze voor de derde race op rij een pole bezorgd.

Horner blij met sector drie

Red Bull Racing-CEO en teambaas Christian Horner laat weten dat hij vooral blij is dat de RB20 in Q3 eindelijk eens goed presteerde in de derde sector, waar de coureurs al het hele weekend moeite hadden. Mede hierdoor wist Max de pole te pakken, aldus de Brit.

"We hadden echt het gevoel dat Ferrari vandaag beter zou zijn. Tijdens de trainingen en aan het begin van de kwalificatie kwamen we in sector drie telkens een tiende tot anderhalve tiende tekort, maar uiteindelijk kregen we het voor elkaar om de juiste balans te vinden. Max reed twee geweldige rondjes, die beiden goed genoeg waren voor pole en ook Checo reed een erg sterke ronde, waarmee hij P3 claimde. Een goede uitgangspositie voor de race", aldus Horner.

Helmut Marko in de wolken door Verstappen

Waar Christian Horner vooral van mening was dat het vinden van de juiste balans de sleutel was tot succes voor Max Verstappen, laat Red Bull-adviseur Helmut Marko weten dat de Nederlander zelf dé reden was voor de pole. De Limburger liet wederom zien waarom hij de regerend wereldkampioen is, aldus Marko.

"De engineers, onze bandenspecialisten en Max hebben samen een geweldig resultaat afgeleverd. Met wat kleine wijzigingen, wat meer bandendruk en wat meer voorvleugel wisten ze het onderstuur aan het begin van de kwalificatie weg te krijgen. Langzaamaan kon Max de limiet opzoeken en toen hij dat deed, leverde hij wederom geweldige rondes af. Hij kan de banden zo managen dat alles klopte in die laatste ronde. Dit hadden we niet verwacht, maar we zijn heel blij", aldus de man uit Graz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties