F1 Nieuws

Max Verstappen reageert op 'onverwachte' pole in Australië

Max Verstappen reageert op 'onverwachte' pole in Australië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen reageert op 'onverwachte' pole in Australië

Max Verstappen reageert op 'onverwachte' pole in Australië
Red Bull Content Pool

Max Verstappen start de Grand Prix van Australië vanaf de eerste startpositie op het Albert Park Circuit, waar hij van tevoren geen rekening mee had gehouden. De Nederlander had verwacht dat Ferrari in de race, maar vooral in de kwalificatie sneller zou zijn dan Red Bull Racing. Maar een magisch rondje van Verstappen zorgde wederom voor een pole in het Red Bull-kamp.

De drievoudig wereldkampioen heeft daarmee een hattrick gescoord aan poles in 2024. Het is zijn derde pole-position op rij en daarmee mag hij de race in Melbourne vanaf de eerste startplek aanvangen, waar hij een jacht inzet op zijn eigen record - tien F1-zeges op rij. Maar volgens Max is er nog een lange weg te gaan voordat hij dat record kan verbreken, aangezien Ferrari ook in VT3 een erg sterke racepace liet zien in Australië.

"Deze uitslag is een beetje onverwacht vandaag, maar ik ben heel blij met mijn Q3. Beide rondjes voelden gewoon heel goed aan. Het was tot nu toe een lastig weekend en Ferrari ziet er op de lange runs heel snel uit, dus dat maakt het morgen wel spannend", geeft Verstappen direct na de kwalificatie aan bij Alex Brundle.

Ook teamgenoot Sergio Pérez denkt dat ze nog niet af zijn van de Ferrari's, die op P2 en P5 starten in Melbourne: "Ik ben blij, maar morgen hebben we onze handen vol aan de Ferrari's en de rest van het veld, want degradatie ziet er erg hevig uit, dus de startpositie is niet zozeer belangrijk. We hebben onze strategie voor morgen een beetje veranderd, dus we moeten kijken wie het meest kan overleven qua bandendegradatie."

Leclerc krijgt het niet voor elkaar

De man die iedereen op pole position had verwacht, Charles Leclerc, kwam niet verder dan de vijfde plek in de kwalificatie voor de GP van Australië. De Monegask liet weten dat hij het simpelweg niet voor elkaar kreeg op het moment dat het moest, terwijl zijn gevoel op vrijdag wel erg goed was.

"Om de een of andere reden vond ik vandaag niet het juiste gevoel. Dat was al het geval in VT3. De voorkant was vandaag niet zo sterk, maar de race is lang en er zijn vier DRS-zones. Ik geloof nog steeds dat Red Bull wat marge heeft, maar als [Sainz] voor [Max] kan komen bij de start, dan kan ik druk zetten op Checo [Pérez] en de auto's voor ons."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties