F1 Nieuws

Max Verstappen doet onthulling over Sergio Pérez na kwalificatie in Spanje

Max Verstappen doet onthulling over Sergio Pérez na kwalificatie in Spanje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet onthulling over Sergio Pérez na kwalificatie in Spanje

Max Verstappen doet onthulling over Sergio Pérez na kwalificatie in Spanje
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen begint de Grand Prix van Spanje morgen vanaf de tweede stek. Lando Norris wist de Nederlander namelijk te verslaan door een rondetijd neer te zetten die twintig duizendsten sneller was.

Voor Red Bull begon het weekend, net zoals in de afgelopen paar raceweekenden, met een lastig te besturen bolide. Tegenover de media vertelde Verstappen echter wel dat zijn RB20 goed voor de dag kwam, maar op onboard-beelden werd goed duidelijk dat het nog niet van een leien dakje ging voor de Limburger en zijn Red Bull-wapenfeit.

Verstappen laat snelheid zien in VT3

Tijdens de derde vrije training ging het echter beter met de balans van Verstappens bolide en wist hij Red Bull-fans hoop te geven.

Zijn goede vorm van de derde vrije training zette hij voort richting de kwalificatie en alles leek op een pole position van Verstappen te wijzen. Toch was het niet Verstappen, maar Norris die aan het langste eind trok en morgen vanaf de eerste plaats mag beginnen aan de Grand Prix van Spanje.

Tow van Pérez gekregen

Na afloop van de kwalificatie laat Verstappen weten erg blij te zijn met zijn tweede plaats in Barcelona. Ook laat de Nederlander weten dat hij met opgeheven hoofd naar de race van morgenmiddag kijkt, omdat er volgens hem van alles mogelijk is.

"In de kwalificatie ging het allemaal wat beter, in de trainingen ging het wat moeizaam. In Q3 kreeg ik een mooie tow van Checo om alles eruit te halen, maar het was niet genoeg. Morgen is alles nog mogelijk", begint de Red Bull-coureur, die laat weten dat zijn Red Bull-teamgenoot hem een tow gaf in Q3.

Pas na afloop van de kwalificatie werd bekend dat Verstappen een tow had gekregen van zijn Red Bull-teamgenoot, want gedurende de kwalificatie liet de Formule 1-regie het moment buiten beschouwing.

Gevecht met jezelf

Vervolgens krijgt Verstappen de vraag wat voor soort kwalificaties hij prefereert in de Formule 1: een 'makkelijke' sessie met een grote voorsprong op de nummer twee of een sessie waarin hij hard moet werken en de verschillen erg klein zijn.

"Aan het eind van de dag zijn het nooit gemakkelijke poles omdat je in een gevecht met jezelf zit, maar het is in het algemeen goed voor de F1 om meer teams in de strijd te hebben", aldus de 26-jarige Limburger.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties