F1 Nieuws

Max Verstappen doet 'realistische' voorspelling voor 2024: 'Dan is dat ook prima'

Max Verstappen doet 'realistische' voorspelling voor 2024: 'Dan is dat ook prima'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet 'realistische' voorspelling voor 2024: 'Dan is dat ook prima'

Max Verstappen doet 'realistische' voorspelling voor 2024: 'Dan is dat ook prima'
Red Bull Content Pool

In 2023 heeft Max Verstappen het woord 'dominant' een nieuwe betekenis gegeven. De Nederlander wist 19 races te winnen van een 22-races tellende kalender en dat deed hij vaak met overmacht. Kan hij deze prestatie in 2024 evenaren of verbeteren?

Red Bull Racing merkte al snel in het seizoen dat het concept van hun auto by-far de beste was van het hele veld. De RB19 reed mijlenver voor de rest en na een aantal races wist het Oostenrijkse team al dat ze zich konden gaan focussen op 2024. Dat is dan ook vroeg gedaan, waardoor de concurrenten van Red Bull verwachten dat ze volgend jaar nóg sterker zullen zijn.

Max Verstappen hoopt natuurlijk ook dat de RB20 [2024-bolide] een verbeterde versie zal zijn van de auto die hij afgelopen seizoen bestuurde, maar hij moet zijn verwachtingen wel wat bijstellen. Een seizoen zoals deze zal hij waarschijnlijk niet meer meemaken. Hij denkt dan ook niet dat hij in 2024 net zo veel races zal winnen als hij dit jaar gedaan heeft.

"Realistisch gezien kan het niet veel beter zijn dan wat we hebben bereikt", begint Verstappen. "Maar ik denk dat het er niet altijd om gaat om te proberen 20 races te winnen. Het gaat er ook om dat je probeert verbeteringen aan te brengen in jezelf en in de auto. Als dat betekent dat we volgend jaar de auto hebben verbeterd en we weer voor het kampioenschap kunnen vechten, maar je wint maar 10 races, dan is dat ook prima", is Verstappen reëel.

Consistentie

Volgens Max is hij in 2023 ook zo dominant geweest door het feit dat de rivalen totaal niet consistent waren. Het ene weekend was Mercedes het tweede beste team, waarna Ferrari het weer een weekend was en zij werden dan de week erop weer afgetroefd door McLaren of Aston Martin. Dit zorgde ervoor dat ze elkaar allemaal punten afsnoepten. Ook dit verwacht Max volgend jaar een stuk minder.

"De concurrentie om ons heen is nogal op en neer gegaan. Het ene weekend was het dit team en de andere week een ander team. Dus ik verwacht dat mensen volgend jaar veel leren met dit nieuwe reglement en dat het natuurlijk een stuk hechter zal zijn."

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat het veld volgend jaar een stuk hechter zal worden. Hij heeft 2021 aangehaald als voorbeeld voor Verstappen.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties