F1 Nieuws

Max Verstappen en Charles Leclerc maakten fout tijdens podiumceremonie

Max Verstappen en Charles Leclerc maakten fout tijdens podiumceremonie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen en Charles Leclerc maakten fout tijdens podiumceremonie

Max Verstappen en Charles Leclerc maakten fout tijdens podiumceremonie
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan op zijn naam geschreven. Achter de Mexicaan kwamen teamgenoot Max Verstappen en Ferrari-rijder Charles Leclerc over de streep. Tijdens de podiumceremonie na de race wisselden Verstappen en Leclerc echter van plek.

De race verliep over het algemeen vrij rustig. Iedereen kwam bij de start goed van zijn plek en de top vijf bleek in de eerste paar rondes nagenoeg gelijk. In ronde vier ging Verstappen voorbij aan Leclerc op het rechte stuk en hierdoor schoof de Nederlander door naar P1. Pérez volgde zijn teamgenoot in ronde zes en hierdoor reden de beide Red Bull-coureurs op P1 en P2, aangezien Leclerc Verstappen en Pérez niet kon volgen.

Onhandige safety car

Een aantal rondes later kwam de safety car naar buiten na een uitvalbeurt van AlphaTauri-coureur Nyck de Vries. Zijn uitvalbeurt laat zien wat voor een zwak weekend De Vries kende in Bakoe, zeker gezien het feit dat teamgenoot Yuki Tsunoda als tiende over de streep kwam en daarmee een belangrijk punt pakte voor het nog altijd kwakkelende AlphaTauri.

Waar de ene Nederlander uit de wedstrijd lag, zag de andere Nederlander zijn kansen op de overwinning verdampen. Verstappen ging namelijk eerder naar binnen dan zijn teamgenoot en Leclerc en verloor daardoor veel tijd op de kop van het veld toen de safety car naar buiten kwam. Verstappen verloor door de safety car, naast veel tijd, ook de leiding aan Pérez en reed hierdoor op de derde plek achter Leclerc.

Foute nationaliteit

Uiteindelijk wist Verstappen voorbij te steken aan Leclerc. Voor de rest van de race zou Verstappen daar blijven, aangezien hij niet dichterbij aan zijn Mexicaanse teamgenoot wist te komen. Bij het vallen van de vlag scoorde Pérez daardoor zijn zesde Formule 1-overwinning, terwijl Verstappen zijn 81e podiumklassering binnenhaalde.

Tijdens de podiumceremonie na de race stonden Verstappen en Leclerc echter verkeerd opgesteld. De Nederlander stond namelijk op de plek van de nummer drie, terwijl Leclerc op de plek van de nummer twee stond. Hierdoor waren de verkeerde nationaliteiten te zien boven de hoofden van Verstappen en Leclerc.

Max and Charles have swapped places on the podium
by u/xt3chy in formula1

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties