F1 Nieuws

Max Verstappen geeft verklaring voor mindere race in Miami: 'Dat ontdekten we toen'

Max Verstappen geeft verklaring voor mindere race in Miami: 'Dat ontdekten we toen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft verklaring voor mindere race in Miami: 'Dat ontdekten we toen'

Max Verstappen geeft verklaring voor mindere race in Miami: 'Dat ontdekten we toen'
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen de overwinning aan Lando Norris heeft moeten laten in Miami was voor de Nederlander geen heel groot probleem. Als hij het iemand gunt om een zege te pakken, dan is dat zijn beste vriend op de grid. Maar wat was de reden voor de mindere snelheid van de Red Bull RB20 in de race? De drievoudig wereldkampioen werd voorafgaand namelijk gezien als de grote favoriet voor de overwinning.

Al vanaf het begin van de race was de snelheid van Verstappen in zijn Red Bull niet zoals we van hem gewend zijn, maar het was alsnog genoeg om de leiding te behouden en langzaamaan uit te lopen op Oscar Piastri in zijn McLaren. Maar toen Verstappen de switch maakte naar de harde band, kakte het tempo compleet in. Wat was daar de reden van?

In eerste instantie, op de persconferentie na de race, liet Max Verstappen nog weten dat er geen schade was aan zijn bolide. De snelheid op de harde band was gewoon niet goed en ze moesten in Milton Keynes gaan onderzoeken waar dat door kwam. Maar even later draaide Verstappen zijn mening bij. Er was wel degelijk schade aan zijn RB20. Die schade was opgelopen toen Verstappen over het paaltje reed bij bocht 15, wat een gat in zijn vloer veroorzaakte.

"Toen we de auto terugbrachten naar de garage, ontdekten we ook dat de vloer beschadigd was en een gat had, dat opgepikt zou kunnen zijn door het raken van de kegel", zei Verstappen na de race in Miami. Maar dat was niet de enige reden voor zijn verlies. De auto voelde over het algemeen gewoon niet lekker aan: "We worstelden ook het hele weekend met de banden en de balans van de auto en ik voelde me nooit echt op mijn gemak in de auto. Op hoge snelheid onderstuurde ik en we hadden ook veel moeite met de grip van de banden."

Verstappen zonder zege toch blij

Dat Verstappen nu Miami moet verlaten zonder overwinning is voor hem nog niet zo'n groot probleem. Natuurlijk zou hij het liefst als eerste over de streep gekomen zijn, maar als Lando Norris degene is die hem van een zege afhoudt, heeft hij daar vrede mee. Verstappen is namelijk erg blij voor Norris, die zijn eerste race wist te winnen dit weekend.

"Het was niet ons beste weekend en het laat echt zien dat alles goed moet werken om races te winnen en dat het niet zo makkelijk is als mensen misschien denken. Toch ben ik blij voor Lando. Je eerste overwinning is altijd emotioneel en hij reed een geweldige race: het zat er lang aan te komen en hij verdiende het vandaag."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties