F1 Nieuws

Toto Wolff slaat terug naar Red Bull-CEO en hint naar mogelijke komst Max Verstappen

Toto Wolff slaat terug naar Red Bull-CEO en hint naar mogelijke komst Max Verstappen
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff slaat terug naar Red Bull-CEO en hint naar mogelijke komst Max Verstappen

Toto Wolff slaat terug naar Red Bull-CEO en hint naar mogelijke komst Max Verstappen
BSR Agency

Dat Mercedes en Red Bull gaan geweldige relatie hebben, is al langer duidelijk. Door de verhitte titelstrijd in 2021 hebben de partijen een hekel gekregen aan elkaar en ondanks het feit dat Mercedes al een paar jaar geen concurrent meer is voor Red Bull, blijft de strijd tussen beiden hevig. Ook in Miami hebben zowel Red Bull als Mercedes uitgehaald naar de ander.

De eerste sneer werd afgelopen weekend uitgedeeld door Oliver Mintzlaff, die sinds het overlijden van Dietrich Mateschitz de CEO van de sportafdeling Red Bull GmbH is. De Duitser, die eerder de leiding had over voetbalclub Red Bull Leipzig, liet in een interview met Bild weten dat hij helemaal klaar was met Toto Wolff en zijn pogingen om Max Verstappen naar Mercedes te halen. Dat Wolff constant in de media sprak over een coureur die nog een contract heeft bij Red Bull Racing, was volgens Mintzlaff niks minder dan respectloos.

"Ik begrijp de druk die Toto Wolff en misschien ook andere teams uitoefenen na jaren van achterstand. Maar ik denk dat Toto Wolff zich moet concentreren op zijn eigen problemen, want daar heeft hij er genoeg van. En het heeft ook niets met respect te maken als ik blijf praten over het personeel van andere teams. Dat is niet netjes", zo liet de Red Bull-CEO weten.

Daarnaast zei Mintzlaff ook dat hij geen enkele reden voor Max zag om het Oostenrijkse team te verlaten, omdat hij in Milton Keynes de beste auto tot zijn beschikking heeft. Daarnaast heeft hij ook veel te danken aan Red Bull en weet Mintzlaff dat Max loyaal is aan zijn team: "Max wil de snelste auto. Die hebben we. Max wil wereldkampioen worden. Bij ons heeft hij de beste kans. En Max is een loyale jongen. Hij weet dat Christian Horner en Helmut Marko hem altijd hun vertrouwen hebben gegeven. Dat waardeert hij. Bovendien is Red Bull gewoon een geweldig merk waarmee hij zich uitstekend kan identificeren. Er zijn dus veel redenen die ervoor pleiten dat hij blijft."

Toto Wolff slaat terug

Maar als Toto Wolff door Sky Germany in Miami geconfronteerd wordt met deze uitspraken van Mintzlaff, snapt de Mercedes-baas het probleem niet zo. Wat is er fout aan het praten over Max Verstappen, die zelf meerdere keren heeft aangegeven dat hij het team gaat verlaten, als bepaalde mensen geen onderdeel meer zijn van Red Bull.

Daarnaast liet Mintzlaff in zijn interview met Bild weten dat hij er '1000%' van overtuigd was dat Max Verstappen bij Red Bull blijft, maar dat is volgens Wolff geen slimme uitspraak. De Oostenrijker zegt dat dat namelijk niet mogelijk is. Zou Wolff al meer weten?

"Ik weet helemaal niet wat die man bedoelt. Daarom is het onnodig om er commentaar op te geven", begint Wolff. Over de 1000% uitspraak zegt hij: "Zo'n uitspraak zou ik niet doen. Want in het leven is er maar 100%. Meer is er niet. Wederom onnodig dus."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties