F1 Nieuws

Max Verstappen haalt uit naar Red Bull na kwalificatie in Monaco: 'Helemaal klaar mee'

Max Verstappen haalt uit naar Red Bull na kwalificatie in Monaco: 'Helemaal klaar mee'
F1 Nieuws

Max Verstappen haalt uit naar Red Bull na kwalificatie in Monaco: 'Helemaal klaar mee'

Max Verstappen haalt uit naar Red Bull na kwalificatie in Monaco: 'Helemaal klaar mee'

Red Bull-coureur Max Verstappen is voor de camera van Viaplay helemaal leeggelopen, na de desastreus verlopen kwalificatie op het circuit van Monte Carlo. De Nederlander eindigde op de zesde positie, terwijl teamgenoot Sergio Pérez niet verder kwam dan een achttiende plaats. Het zorgde voor sippe gezichten in de Red Bull-garage, waar men had gehoopt dat Max Verstappen zijn pole-record uit zou kunnen breiden naar negen stuks.

Die droom spatte uiteen, toen Max Verstappen in zijn laatste run de muur raakte bij bocht 1 en daarmee drie tienden verloor. De Limburger besloot direct van zijn gas af te gaan en de ronde te laten voor wat het was, wat ervoor zorgde dat hij als zesde moet starten aan de race in Monaco - wat P5 kan worden bij een straf van Carlos Sainz.

Erg verbaasd was Max Verstappen daar niet over, aangezien hij had verwacht dat hij al veel eerder 'uit de running' zou zijn in de kwalificatie. Verstappen had een herhaling van Singapore 2023 in zijn hoofd, waar hij als elfde kwalificeerde, maar dit keer wist hij wel in Q3 te geraken. Tegenover Viaplay liet de drievoudig wereldkampioen weten dat dat niet in de lijn der verwachtingen lag, omdat niks werkte aan de RB20 dit weekend.

"Ik vond het nog best verrassend dat we zo lang mee konden doen, om eerlijk te zijn. We hebben dit weekend alles geprobeerd aan de auto, om de balans te verbeteren, maar het werkte gewoon allemaal niet. De auto is gewoon heel moeilijk om te besturen", begint Verstappen voor de microfoon van Viaplay-verslaggever Chiel van Koldenhoven.

Volgens Max is niet alleen zijn eigen startpositie erg slecht, ook teamgenoot Sergio 'Checo' Pérez deelde mee in de malaise, met een achttiende plek. Dat laat volgens Max zien hoe slecht de RB20 dit weekend is: "Het zegt al genoeg als je naar Checo kijkt, die normaal altijd wel goed is op stratencircuits. Als je achttiende staat en zesde, geeft dat wel aan dat we dramatisch gepresteerd hebben."

Fundamenteel probleem

Overigens denkt Verstappen niet dat de problemen van Red Bull binnenkort opgelost zijn. De RB20 heeft, zoals Helmut Marko na de kwalificatie ook toegaf, een fundamenteel probleem. Die conclusie trekt Max nadat hij alles heeft geprobeerd om de auto sneller te maken in Miami, Imola en Monaco, maar het telkens niet werkte.

"Niks werkt, dus het is ook een fundamenteel probleem met de auto. Dat zal niet heel snel opgelost worden, vooral bij hobbels en kerbstones. Ik probeerde er alles uit te halen, maar de auto is zó nerveus. Iedere hobbel die je verkeerd aansnijdt of waar je verkeerd overheen rijdt, zorgt ervoor dat de auto uitbreekt en bijna in de muur stuitert."

Toen hij de muur raakte in Q3 gaf Max het dan ook gelijk op. De Nederlander geeft aan dat hij er toch al helemaal klaar mee was: "Ik raakte de muur niet heel hard, maar ik raakte meteen drie tienden kwijt. Dus ik dacht: laat maar lekker zitten. Ik was er ook helemaal klaar mee."

Kansloze race

Over zijn kansen in de race in Monaco is Verstappen net zo negatief als over de prestaties van zijn auto in de kwalificatie. Volgens de regerend wereldkampioen gaat het een grote optocht worden en is zijn weekend eigenlijk al voorbij.

"Het is Monaco, je kunt hier niks doen. Je moet gewoon een beetje geluk hebben dat er iets gebeurt, maar het weekend is wel een beetje klaar zo."

Bekijk hieronder het interview van Max Verstappen met Viaplay:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties