F1 Nieuws

Max Verstappen heeft belangrijke boodschap voor George Russell na GP Canada

Max Verstappen heeft belangrijke boodschap voor George Russell na GP Canada
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft belangrijke boodschap voor George Russell na GP Canada

Max Verstappen heeft belangrijke boodschap voor George Russell na GP Canada
Red Bull Content Pool

George Russell hield een slecht gevoel over aan de Grand Prix van Canada, waar hij als derde over de streep kwam. De Brit begon de race vanaf pole position, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde positie, nadat hij wat foutjes gemaakt had in de race. Achteraf besefte de Mercedes-coureur zich dat hij een goede kans op een overwinning had laten lopen.

Tijdens het raceweekend in Canada was de Mercedes W15 de snelste auto van het veld, vooral in de grote omstandigheden. Aan het einde van de race waren zowel Russell als teamgenoot Lewis Hamilton onwijs snel, maar hun opmars kwam te laat. Lando Norris zat nét te ver voor Russell om nog in te halen en Max Verstappen was al helemaal ongrijpbaar, maar dat had niet zo hoeven zijn.

Als Russell wat rustiger was gebleven en minder foutjes had gemaakt, had hij zijn tweede overwinning uit zijn carrière kunnen bijschrijven. Maar doordat hij te gretig werd in bocht 8 en tweemaal in bocht 14, moest hij genoegen nemen met de laatste plaats op het podium. Hierdoor was hij achteraf van mening dat hij de prijs heeft betaald voor zijn foutjes in Montreal.

"Het voelt eerlijk gezegd als een gemiste kans. We waren in het begin erg snel op de inters. Zodra we op slicks reden, maakte ik wat fouten toen ik op de limiet ging. Daar heb ik de prijs voor betaald. Desondanks is het het eerste podium van het jaar. We hadden dit weekend echt een snelle auto en we zijn nu terug in de strijd om de overwinning."

George Russell na de Grand Prix van Canada

Max Verstappen reageert

Na de race meldde Max Verstappen zich voor de camera van het Britse Sky Sports, waar hem gevraagd werd of Russell op zondag een kans had om te winnen en of hij snapt waarom de Mercedes-coureur zo baalt van zichzelf. Daarop geeft Verstappen de jonge coureur een belangrijk advies: van je fouten leer je alleen maar. Dat heeft hij ook tegen Russell zelf gezegd, laat Max weten.

"Ik denk zeker dat Mercedes de snelste auto had, dus ik zou ook teleurgesteld zijn. Maar het is zo makkelijk om een fout te maken. Ik zei het al eerder tegen George, hij was een beetje boos op zichzelf, en ik zei: 'Maat, deze dingen kunnen gebeuren. We gaan allemaal tot het uiterste, soms lukt het, en soms maak je één fout te veel, en dat kan je duur komen te staan.' Maar dat is racen, ik weet zeker dat hij ervan zal leren en erop zal terugkijken. We zijn allemaal nog erg jong, je leert veel", aldus leermeester Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties