F1 Nieuws

Max Verstappen heeft duidelijke oproep aan Red Bull: 'Daar moeten we aan werken'

Max Verstappen heeft duidelijke oproep aan Red Bull: 'Daar moeten we aan werken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft duidelijke oproep aan Red Bull: 'Daar moeten we aan werken'

Max Verstappen heeft duidelijke oproep aan Red Bull: 'Daar moeten we aan werken'
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen is het belangrijk dat Red Bull Racing de ontwikkelingsstrijd niet verliest ten opzichte van McLaren en Ferrari. In Monaco werd weer duidelijk dat het Oostenrijkse team niet meer de voorsprong heeft dat het in 2023 had. Ook dat seizoen had Max Verstappen geen auto waarmee hij zich thuis voelde op een stratencircuit, maar de andere teams zaten zo ver achter Red Bull, dat dat geen effect had op de resultaten. Dit jaar is dat anders.

Doordat McLaren en Ferrari een inhaalslag hebben gemaakt en inmiddels op het niveau van Red Bull zitten, wat ook Jos Verstappen moest constateren, zorgt ervoor dat áls Red Bull een mindere dag heeft, het team ook direct buiten de podiumplaatsen valt. Exact dat gebeurde in Monaco, waar Verstappen niet verder kwam dan een zesde positie en Sergio Pérez al na de eerste bocht een DNF moest bijschrijven.

Max Verstappen meent dat het kampioenschap nog niet direct verloren is en hij heeft het 'geluk' dat hij aan het begin van het seizoen al vijf overwinningen wist te verzamelen, waardoor hij nog altijd een voorsprong van 31 punten heeft op Charles Leclerc. Maar als Red Bull zo blijft worstelen als het de afgelopen races [Miami, Imola en Monaco] heeft gedaan, dan kan het nog weleens mis gaan. Verstappen wil daarvoor waken en heeft dus een belangrijke boodschap voor zijn team: zorg dat dit probleem opgelost wordt.

"Eén slechte race zal het kampioenschap niet beslissen. Ik weet dat je, als je de titel wil winnen, constant moet blijven presteren", begint Verstappen bij De Telegraaf. "We moeten werken aan de pure snelheid van de auto. Dit weekeinde verdienden we het niet om in de top-3 te staan. Prioriteit nummer één is om te leren begrijpen wat het probleem is. Dat weten we nu namelijk niet. "

Mocht Red Bull dat probleem weten te fixen, denkt Verstappen dat hij weer vooraan zal rijden, zoals hij ook aan het begin van het seizoen deed. Dit omdat de RB20 nog altijd een hele goede auto is: "Als we dit oplossen, komt de auto echt weer tot leven en winnen we veel rondetijd. Overall hebben we nog steeds een goede auto. En ik wist voorafgaand aan dit jaar dat het anders zou worden als vorig seizoen. Een jaar zoals dat, met al die overwinningen, is vrij zeldzaam."

Monaco 'geen race'

Voor Verstappen was de Grand Prix van Monaco, waar hij dus als zesde eindigde, ook niet echt een race te noemen. Hij moest zich constant aanpassen aan het tempo van George Russell, aangezien het onmogelijk is om in te halen op het stratencircuit. Verstappen heeft zich dan ook ontzettend verveeld in de auto.

"Het was nogal saai. Eigenlijk ben je alleen maar aan het managen en rij je vier seconden per rondje langzamer dan je eigenlijk zou willen. Dan ben je dus niet echt aan het racen. Dit is uiteindelijk een heel slecht weekeinde voor ons geweest."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties