F1 Nieuws

Max Verstappen heeft onheilspellend bericht voor concurrentie richting GP Japan

Max Verstappen heeft onheilspellend bericht voor concurrentie richting GP Japan
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft onheilspellend bericht voor concurrentie richting GP Japan

Max Verstappen heeft onheilspellend bericht voor concurrentie richting GP Japan
BSR Agency

Tijdens de Grand Prix van Australië moest Max Verstappen in de derde ronde zijn Red Bull Racing RB20 in de pitstraat stilzetten, nadat zijn rechter achterrem vast bleef zitten en uiteindelijk ontplofte. Het was de eerste uitvalbeurt van Verstappen sinds de Grand Prix van Australië in 2022 en dit zorgt ervoor dat zijn voorsprong in het kampioenschap is geslonken tot slechts vier punten.

Zich zorgen maken doet Verstappen echter niet. Helmut Marko heeft al aangegeven dat het remprobleem hoogstwaarschijnlijk eenmalig was en niet terug zal keren in Japan en ook Max Verstappen denkt dat dit het geval zal zijn. De Nederlander kijkt ontzettend uit naar de race op Suzuka, waar hij de afgelopen twee seizoenen op dominante wijze wist te winnen en hij hoopt dit kunstje in 2024 te herhalen.

Tegenover Verstappen.com laat de drievoudig wereldkampioen weten dat racen in Japan altijd een speciaal gevoel zal geven, omdat hij zowel in 2022 als in 2023 iets te vieren had op het iconische circuit nabij Nagoya.

"Suzuka is altijd een geweldig circuit om op te racen. Als team hebben we hier in de loop der jaren veel bijzondere herinneringen opgedaan, waaronder het winnen van het constructeurskampioenschap vorig jaar en het winnen van mijn tweede titel voor coureurs [in 2022]", zo begint Verstappen. "Het was ook leuk om er even tussenuit te zijn geweest met familie en vrienden voordat het racen begint en het is ook altijd leuk om wat tijd in Tokio door te brengen."

Verstappen waarschuwt concurrentie

Dat Verstappen in Australië niet gewonnen heeft, betekent dat hij alleen nog maar meer gemotiveerd is om dit weekend wél op de bovenste trede van het podium te staan. Red Bull Racing zal een aantal updates meenemen aan de vloer van de auto en dat zorgt voor veel vertrouwen bij de Limburger. Hij heeft dan ook een onheilspellend bericht voor de concurrentie, die in de vorm van Carlos Sainz een overwinning van Max af wist te snoepen op het Albert Park Circuit.

"De laatste race in Melbourne was ongelukkig, maar dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. We hebben echter negen races op rij gewonnen, wat een indrukwekkende prestatie is, dus we willen dit weekend nég sterker terugkomen. Het team heeft vertrouwen in Suzuka: het is een iconisch circuit en altijd leuk om te rijden. Het circuit heeft veel snelle bochten en de bandenslijtage is hoog, dus we moeten ervoor zorgen dat we onze prestaties waar mogelijk optimaliseren, zeker nu er voor dit weekend regen is voorspeld", gaat Max verder.

"Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen en [ik ben] klaar om dit weekend voor de overwinning te vechten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties