F1 Nieuws

Max Verstappen heeft slecht nieuws voor de concurrentie: 'Dat voelde ik direct'

Max Verstappen heeft slecht nieuws voor de concurrentie: 'Dat voelde ik direct'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft slecht nieuws voor de concurrentie: 'Dat voelde ik direct'

Max Verstappen heeft slecht nieuws voor de concurrentie: 'Dat voelde ik direct'
Red Bull Content Pool

De afgelopen periode is Max Verstappen vaak gekoppeld aan Mercedes, na de interne onrust bij Red Bull Racing. Volgens meerdere bronnen zou Verstappen een overstap naar Brackley serieus overwegen, als Christian Horner aan gaat blijven als teambaas van zijn huidige renstal. Maar het liefst zou de Nederlander bij Red Bull blijven, vooral vanwege het feit dat zijn huidige auto de beste van het veld is.

In zowel Bahrein als Saoedi-Arabië wist niemand in de buurt te komen van Verstappen in zijn RB20 en beide weekenden had de Limburger geen enkele klachten over zijn nieuwe bolide - alleen tijdens de trainingen in Bahrein wilde de versnellingsbak van zijn auto niet helemaal meewerken. Dit probleem leek in Jeddah verholpen te zijn, waardoor Verstappen ongestoord naar de overwinning kon gaan.

Voor de drievoudig wereldkampioen kwam dat niet bepaald als een verrassing, aangezien hij tijdens de testdagen in Bahrein al merkte dat zijn nieuwe speelgoed veel beter bij zijn rijstijl past dan de RB19 dat deed, waarmee hij 19 races wist te winnen. Het is dan ook geen wonder dat Verstappen direct een grote glimlach op zijn gezicht had, na testdag één op het Bahrain International Circuit.

"Ik voelde me meteen op mijn gemak", zegt Verstappen over zijn RB20 bij L'Équipe. "Ik zou zeggen dat het eerder een evolutie [van RB19] was, een verbetering van de vorige auto. [Het reed] zelfs een beetje natuurlijker en dat is geweldig."

"Je kunt nooit zeker zijn van de eerste rit, maar ik zag meteen dat hij goed gebalanceerd was en vooral dat ik meteen snelle rondetijden kon neerzetten. Dat is het teken dat hij snel zal zijn! Daarna moet je weten waar de uitdagers zijn, want we wisten nog niet hoe andere teams zouden presteren."

Lawson ziet 'zelfverzekerde' Verstappen

Ook Red Bull-reservecoureur Liam Lawson ziet dat Max Verstappen zich helemaal op zijn gemak voelt met de RB20. De Nieuw-Zeelander heeft het gevoel dat Max van alle coureurs het meeste op zijn auto vertrouwt.

"Max heeft het meeste vertrouwen in die auto. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Lewis [Hamilton, red.], die is duidelijk niet 100% gelukkig met zijn auto. Je kunt je voorstellen dat elke keer als hij aan de start van een kwalificatieronde of welke ronde dan ook komt, hij niet 100% zeker is van wat hij onder zich heeft en precies weet wat hij gaat doen", zo zei Lawson onlangs.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties