F1 Nieuws

Max Verstappen heeft zijn zin: Red Bull werkt samen met 'zijn' team

Max Verstappen heeft zijn zin: Red Bull werkt samen met 'zijn' team
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft zijn zin: Red Bull werkt samen met 'zijn' team

Max Verstappen heeft zijn zin: Red Bull werkt samen met 'zijn' team
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft ervoor gezorgd dat Red Bull Racing een nieuwe samenwerking is aangegaan. De E-Sports afdeling van het Oostenrijkse team werkt vanaf deze week samen met Team Redline, het Sim-team van Max Verstappen en zijn online vrienden.

Al jaren rijdt Max Verstappen zijn simraces voor Team Redline, waar Lando Norris een aantal jaar geleden ook onderdeel van was. De Brit heeft inmiddels zijn eigen simteam opgezet - Quadrant - maar Verstappen heeft besloten om Team Redline te blijven ondersteunen en stappen te zetten om dit groot te maken.

Daarvoor is er nu een samenwerking aangegaan met Oracle Red Bull Sim Racing, de E-sports tak van Red Bull Racing. De fusie zorgt voor een nieuwe teamnaam en een nieuw logo voor Oracle Red Bull Sim Racing en Team Redline zal het prestatiemanagement van Oracle Red Bull Sim Racing op zich nemen. Hiermee probeert Verstappen de weg naar de autosport toegankelijk te maken voor simracers.

Talentscout Verstappen

Dat Verstappen de simracers graag de echte racewereld in wil helpen is niet zo gek. De Nederlander is zelf erg actief in de virtuele wereld en hij springt geregeld achter het stuur van een virtuele GT3-bolide en doet ook mee aan langeafstandsraces zoals de virtuele 24 Uur van Le Mans of de 24 Uur van Daytona. Tijdens die races komt Verstappen veel getalenteerde coureurs tegen, coureurs die hij graag een kans wil bieden op het échte circuit.

"Ik zie veel potentie in sommige jongens. Zij zouden het ook in de echte wereld kunnen redden. Ik hoop dat ik over een paar jaar een manier weet te vinden om simracers in een echte raceauto te kunnen zetten", begint Verstappen in gesprek met Motorsport.com.

Geen Formule 1

Verstappen wil echter geen onrealistisch hoge doelen stellen voor zijn toekomstige project en bijbehorende (sim)coureurs. "Dat houdt dus niet in dat ze zullen doorstromen tot de Formule 1, maar het kan wel een zitje in de langeafstandsracerij of wat dan ook betekenen. Ik ben daar erg gepassioneerd over en hoop in de toekomst iets voor elkaar te krijgen", aldus de Nederlander.

Of dat met zijn eigen raceteam Verstappen.com Racing gaat gebeuren, weet de Nederlander nog niet. Wel heeft de Limburger de hoop uitgesproken dat hij met zijn eigen team ooit mee kan gaan doen aan GT3-races op de Nordschleife van de Nürburgring.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties