F1 Nieuws

Max Verstappen kan uniek record van Lewis Hamilton afpakken tijdens GP Miami

Max Verstappen kan uniek record van Lewis Hamilton afpakken tijdens GP Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen kan uniek record van Lewis Hamilton afpakken tijdens GP Miami

Max Verstappen kan uniek record van Lewis Hamilton afpakken tijdens GP Miami
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kan met een overwinning in Miami opnieuw goede zaken doen in het rijderskampioenschap. De Nederlander kan echter ook aan een prestatie van Mercedes-coureur Lewis Hamilton voorbij gaan, mocht hij natuurlijk winnen in The Sunshine State.

Tot op heden zijn het Verstappen en Red Bull die de Formule 1 domineren. Van de vijf verreden races wist Verstappen er immers vier te winnen.

De enige race die de 26-jarige Limburger niet op zijn naam wist te schrijven, was de Grand Prix van Australië. Door een probleem aan zijn rechter achterremklauw moest Verstappen namelijk de strijd staken na slechts een handvol rondes te hebben verreden.

Verstappen zet door

Na de mindere race in de straten van het Albert Park in Melbourne pakte Verstappen de draad echter weer op het circuit van Suzuka.

De Nederlander domineerde het raceweekend en kwam met een ruime voorsprong op de rest van het veld als eerste over de streep. Ook in China domineerde Verstappen uiteindelijk het raceweekend en wist hij zowel de Sprint als de GP van China op zijn naam te schrijven.

Klap voor Pérez

Gezien zijn dominante vorm tot dusver wordt verwacht dat Verstappen in Miami opnieuw zegeviert. Afgelopen seizoen deed hij dat ook al en deelde hij gelijk een belangrijke klap uit aan Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.

Na vanaf de negende stek te zijn gestart door een ongelukkige kwalificatie wist hij zijn Mexicaanse collega namelijk vrij snel te verschalken. Hierdoor verstevigde hij zijn leiding in het rijderskampioenschap én leek het moraal van Pérez 180 graden te draaien. Na de GP van Miami zakte de vorm van Pérez immers compleet in en liep Verstappen flink uit in de 'strijd' om het wereldkampioenschap.

Record Hamilton

Verstappen hoopt dit jaar eenzelfde raceweekend als in 2023 af te werken, natuurlijk het liefste zonder zijn fout in de kwalificatie. Mocht Verstappen de race in Miami winnen, dan doet hij opnieuw goede zaken voor de stand in het rijderskampioenschap, maar ook gaat hij voorbij aan een record van zijn oud-rivaal Hamilton.

Hamilton wist in 337 races 103 keer naar de overwinning te rijden. Daarmee heeft hij een overwinningspercentage van 30,6 procent. Verstappen heeft daarentegen 58 keer gewonnen in 190 races. Hiermee staat de Limburger op 30,5 procent. Met een overwinning op het Miami Autodrome gaat Verstappen dus voorbij aan Hamilton als het gaat om het percentage aan overwinningen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties