F1 Nieuws

Carlos Sainz luidt noodklok over Red Bull Racing: 'Als we dat niet doen...'

Carlos Sainz luidt noodklok over Red Bull Racing: 'Als we dat niet doen...'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz luidt noodklok over Red Bull Racing: 'Als we dat niet doen...'

Carlos Sainz luidt noodklok over Red Bull Racing: 'Als we dat niet doen...'
Michael Potts/BSR Agency

Carlos Sainz heeft de noodklok geluid bij Ferrari. De Spanjaard, die aan zijn laatste seizoen bezig is bij de Italiaanse renstal, heeft aangegeven dat als de Scuderia nu niet met updates komt, Red Bull wederom uit het zicht gaat raken.

In Asutralië leek het er even op dat Ferrari dichter bij de Red Bulls in de buurt zou komen. Na de één-twee finish van het team uit Maranello, met Sainz als grote winnaar, ging het team vol vertrouwen de rest van het seizoen in. Maar in Japan en ook in China is gebleken dat Red Bull weer het voortouw heeft genomen.

Daarnaast lijkt ook Mclaren-coureur Lando Norris eraan te komen. Mclaren zal in Miami met updates komen, wat betekent dat Ferrari mee zal moeten gaan om de aansluiting te vinden: "Ik hoop dat we het leven van Red Bull wat lastiger kunnen maken, dat is het plan. Als we dat niet doen, dan gaan ze dit seizoen opnieuw met veel zeges ervandoor", aldus de Spanjaard tegenover Motorsport.com. Op dit moment lijkt het erop dat Ferrari pas in Imola met hun eerste upgradepakket zal komen.

Sainz voorzag lastige race

Voor Sainz zelf kwam het niet als verrassing dat de Ferrari's in Shanghai wat minder voor de dag zouden komen. De 29-jarige Spanjaard kwam er in de simulator al achter dat het een moeilijk weekend ging worden: "Toen ik naar de lay-out van het circuit keek en de auto in de simulator bestuurde, voelde ik al wel aankomen dat het een lastig weekend zou worden, mede door de karakteristieken van onze auto. We hebben duidelijk wat verbeteringen nodig als we wat competitiever willen zijn in de lange doordraaiers [zoals de eerste drie bochten, red.]", zei Sainz.

Volgende week staat de Grand Prix van Miami op het programma en Sainz verwacht dat de Ferrari daar competitiever zal zijn: "Het wordt niet zoals Australië, maar ik denk dat Miami ons wel beter moet liggen", aldus de Ferrari-coureur die vorig jaar vijfde werd tijdens de Grand Prix van Miami. De 2023-editie van de stratenrace in Florida werd, uiteraard, gewonnen door Max Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties