F1 Nieuws

Max Verstappen krijgt bodyguards mee in Mexico: 'Bedreigingen gevoed uit Kamp Pérez'

Max Verstappen krijgt bodyguards mee in Mexico: 'Bedreigingen gevoed uit Kamp Pérez'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen krijgt bodyguards mee in Mexico: 'Bedreigingen gevoed uit Kamp Pérez'

Max Verstappen krijgt bodyguards mee in Mexico: 'Bedreigingen gevoed uit Kamp Pérez'
Red Bull Content Pool

Het zal voor Max Verstappen even wennen zijn om een bodyguard mee te nemen uit veiligheidsoverwegingen. De Limburger maakt ook al jaren gebruik van een persoonlijke lijfwacht tijdens het GP-weekend in Nederland, maar dat is om hem zo veel mogelijk in de luwte te houden te midden van honderduizenden uitzinnige fans van Verstappen.

Dit weekend is dat heel anders. Verstappen maakt zich op om zijn vijfde zege in Mexico te scoren, waardoor men zou denken dat de Red Bull-coureur daar een held is bij de lokale bevolking... Maar niks is minder waar. De Mexicaanse fans hebben een hekel aan Verstappen en zien hem als de grote vijand.

Daardoor heeft Red Bull Racing nu maatregelen genomen. Op social media werden er meerdere doodsbedreigingen gemaakt in de richting van Max Verstappen en het team neemt het zekere voor het onzekere. Het gehele weekend zal de Nederlander twee bodyguards meekrijgen op het circuit in Mexico-Stad, om de veiligheid van Verstappen te waarborgen.

Verstappen wil het zelf niet

Volgens Helmut Marko wil Max Verstappen eigenlijk helemaal geen bodyguards mee, omdat hij zich niet druk maakt om online bedreigingen en boegeroep op het circuit. Toch heeft Red Bull besloten om de drievoudig wereldkampioen tegen zichzelf in bescherming te nemen en niet naar hem te luisteren, omdat zij zich verantwoordelijk voelen voor de veiligheid van de coureur.

"Max wil dat eigenlijk niet en is ontspannen. Maar wij hebben de verantwoordelijkheid voor hem. Daarom willen we het gewoon op veilig spelen", zegt Marko in gesprek met F1-Insider.

Eerder maakte de organisatie van de GP van Mexico al duidelijk dat men een campagne gaat voeren om de veiligheid van de coureurs te garanderen.

Papa Pérez de aanstichter

Volgens hetzelfde F1-Insider zijn de bedreigingen aan het adres van Max Verstappen niet zomaar gekomen. Het betrouwbare nieuwsplatform heeft te horen gekregen dat de vader van Sergio Pérez - Antonio Pérez Garibay - de aanstichter is van deze online hetze tegen de Nederlander.

In interviews met Mexicaanse media heeft de politicus meerdere malen door laten schemeren dat Verstappen 'de vijand' is van Sergio Pérez. 'Papa Pérez' geeft, net als de fans van Checo, Verstappen en Red Bull de schuld van de vormcrisis van hun favoriete coureur.

Volgens de vader van Pérez zou Red Bull alleen om Verstappen draaien en kreeg zijn zoon niet de juiste kansen om zijn ware potentie te laten zien. Dit is de schuld van Max Verstappen en dat tolereert het Pérez-kamp niet. F1-Insider claimt dat dit de reden is voor de hetze richting de Nederlander én er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat hij bedreigd is door de Mexicaanse fans, waardoor hij nu met een beveiliger rond moet lopen...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties